Menu Zavřít

Next Door by Imperial

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Moderní česká kuchyně s evropským přesahem Ačkoliv nejmladší ze tří pražských restaurací Zdeňka Pohlreicha dostala do vínku přívlastek moderní české bistro, už z letmého pohledu do menu je patrné, že zdejší kuchaři mají podstatně širší záběr a že inspiraci našli i v dalších evropských kuchyních.

Jen pár kroků od Café Imperial situované Next Door naplňuje výraz „moderní bistro“ bezezbytku – atmosférou, úpravou a servisem pokrmů i uvolněnější obsluhou.

Chcete-li zůstat u české klasiky, dejte si třeba kachní stehno s karamelizovaným bílým zelím a bramborovými šiškami se strouhankou. Máte-li alespoň trochu potřebu experimentovat, můžete vyzkoušet například carpaccio z telecí hlavy ozvláštněné čerstvým křenem a chmelovými výhonky. Sázkou na jistotu je výtečná račí polévka s armagnacem a raviolkami, jež patří ke stálicím menu. Od samého počátku má Next Door v nabídce také dršťky na uzené paprice, jimž dělá doprovod majoránková buchta. Najdete je mezi specialitami šéfkuchaře spolu s restovanými králičími ledvinkami, které se servírují s bramborovou koblihou. Dršťky i ledvinky, podobně jako telecí hlava, ale rozhodně nepatří k jídlům, jež budou chutnat všem. Ti, kdo si nepotrpí na vnitřnosti a podobné lahůdky, musejí v menu sáhnout jinam, například po roládě z králičího hřbetu s kaší z petržele a podmáslí nebo podobném podle sezony vyladěném pokrmu.

Určitě si ale nechte místo na dezert. My jsme neodolali marinovaným kdoulím s krokantem z lískových oříšků a karamelovou omáčkou, které ovšem naprosto překonaly „obyčejné“ švestkové knedlíky. Velikosti porce se bát nemusíte, jde jen o dva knedlíčky z tvarohového těsta, švestky se servírují zvlášť spolu s kopečkem makové zmrzliny, která pokrm dokonale dotváří. Slova chvály však rozhodně nepatří kávě, na té by měli v Next Door ještě zapracovat.

Pokud si na dezerty potrpíte, zastavte se už při příchodu u skleněné vitríny, která tvoří předěl mezi první a druhou částí restaurace, na niž navazuje ještě třetí s otevřenou kuchyní. Zatímco středová část nabízí klidnější prostředí a atmosféru starých pražských paláců, stůl u kuchyně, v nejmodernější části podniku, uvítají ti, kterým nevadí rušnější prostředí a navíc se kuchařům a cukrářům rádi dívají pod ruce. Tedy pokud dokážou odtrhnout oči od svého doprovodu nebo toho, co mají na talíři…

Next Door by Imperial

bitcoin_skoleni

? Zlatnická 3, Praha 1 ? t: 295 563 440 ? e: info@next-door.cz ? www.next-door.cz

  • Našli jste v článku chybu?