Menu Zavřít

Bankéř straníkem. Niedermayer vstoupil do TOP 09

30. 11. 2017
Autor: Michael Tomeš, Mladá fronta

Bývalý viceguvernér České národní banky Luděk Niedermayer se tento týden stal členem regionální organizace strany TOP 09 v Praze 2. Uvedl to pražský krajský manažer TOP 09 Petr Kučera. Do strany Niedermayer následoval dalšího europoslance zvoleného za TOP 09 Jiřího Pospíšila, který se o víkendu stal předsedou strany.

Niedermayer, který je europoslancem od roku 2014, chce TOP 09 pomoci v ekonomické oblasti a ve srozumitelnější prezentaci evropských témat. „Věřím v hodnoty a zásady, které TOP 09 reprezentuje. Jsem přesvědčen, že představují tu správnou cestu k dobré budoucnosti naší země,“ uvedl Niedermayer v tiskové zprávě.

Niedermayer se v roce 1996 stal ve 29 letech nejmladším členem bankovní rady ČNB. O čtyři roky později byl jmenován jejím viceguvernérem. Po osmi letech ve funkci odešel do soukromého sektoru. „Věřím, že bude motivovat další, aby právě nyní vstoupili do TOP 09,“ uvedla předsedkyně TOP 09 v Praze 2 Jana Cagašová.


Ke změně u kormidla čtěte:

TOP 09 si zvolila předsedu. Z krize ji má vytáhnout Pospíšil

Dvojí až trojí Pospíšil

 Weikert


TOP 09 v říjnových volbách jen těsně překonala pětiprocentní hranici a udržela se ve Sněmovně se sedmi mandáty. Dosavadní předseda strany Miroslav Kalousek o víkendu funkci neobhajoval, protože nechtěl, aby jeho osoba bránila možné integraci v pravé části politického spektra. Kučera dnes uvedl, že od voleb podalo přihlášku do TOP 09 přes 260 lidí.

CIF24

Motivace: sjednocení proevropské pravice:

Niedermayer: Jsem připraven vstoupit do TOP 09. Musíme sjednotit proevropskou pravici

Luděk Niedermayer


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).