Menu Zavřít

NN Group dokončila koupi Aegonu v Česku a na Slovensku. Obchod schválili regulátoři

8. 1. 2019
Autor: Foto CC BY-SA 2.0: M.Minderhoud, Wikimedia.org

Nizozemská pojišťovna NN Group dokončila koupi životní pojišťovny Aegon v Česku a životní pojišťovny a důchodové správcovské společnosti Aegon na Slovensku. Transakci v hodnotě 155 milionů eur (čtyři miliardy korun) schválili regulátoři i antimonopolní úřady obou zemí.

Obě společnosti na českém trhu do konce roku začnou vystupovat společně pod značkou NN. Podíl NN Group na trhu životního pojištění v Česku tak vzroste z devíti na 12 procent. Po integraci bude NN v České republice spravovat okolo 400 tisíc smluv životního pojištění.

Nynějších klientů NN a Aegonu se akvizice v tuto chvíli nedotkne. Ceny, podmínky i názvy produktů se v dohledné době nezmění. O případných změnách bude NN klienty včas písemně či osobně informovat, uvedl generální ředitel NN ČR Maurick Schellekens, který se s platností od dnešního dne ujal také funkce generálního ředitele Aegonu ČR. „Sloučení obou společností nám umožní mimo jiné také urychlit vývoj technologických inovací,“ dodal.


Přečtěte si rozhovor s šéfem ČS Salomonem:

Investiční politika státu je špatná, říká šéf České spořitelny Salomon

 Šéf České spořitelny Tomáš Salomon


Aegon na území bývalého Československa poskytuje hlavně investiční životní pojištění a rizikové životní pojištění, na Slovensku také penzijní produkty. V Česku firma zahájila činnost v dubnu 2005. Zisk před zdaněním v Česku a na Slovensku v roce 2017 činil zhruba 412 milionů korun, uvedla skupina.

ebf - tip - debata

NN působí v Česku mimo jiné prostřednictvím společností NN Životní pojišťovna a NN Penzijní společnost. NN Životní pojišťovna je na českém trhu od roku 1992, kdy pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna nabízet životní pojištění. NN Penzijní společnost začala nabízet soukromé spoření na penzi v roce 1995 jako jedna z prvních společností v Česku.

Dále čtěte:

Nechtěná kreditní karta ve schránce? Pochybný trik zkouší i dcera Komerční banky

Platby mobilem na vzestupu: Google Pay zavedou další banky, příchází i Apple Pay

Čistý zisk bank loni klesl o 700 milionů na 60 miliard

Stále děravější síť: Čechy ohrožují podvodníci z Číny

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).