Menu Zavřít

NO PROBLEM

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Pražská burza

Přípravy na přechod počítačů na rok 2000 jsou v plném proudu, a to jak u nás doma, tak v zahraničí. Úspěšnou zkouškou, která simulovala první dva dny roku 2000, prošly minulé pondělí bez technických potíží německé banky. Do testu jich bylo zapojeno přes 500 po celém světě.

Nic náhodě se změnou letopočtu neponechává ani pražská burza. Ta si rovněž odzkoušela přechod svého systému na rok 2000. Testování se zúčastnilo 33 členských firem, vypořádávací společnost Univyc, tvůrci obchodních modulů a informační agentury.

EBF24

Hlavní fáze zkoušek začala v pátek 11. června ráno, kdy se na záložním systému burzy otevřel burzovní den s datem 31. prosince 1999, a skončila v sobotu 12. června, a to distribucí výsledků obchodování s datem 1. ledna 2000 . „Obchodníci v této fázi testování vkládali objednávky do systému a uzavírali bez sebemenších komplikací kontrakty jako každý běžný den, uvedla tisková mluvčí burzy Iva Sedláková. Na konec června má burza ještě naplánovány testy spolupráce se Střediskem cenných papírů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).