Menu Zavřít

Nová generace

15. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

ebf - tip - debata

Škoda Auto oficiálně zveřejnila první snímky nové fabie. V březnu příštího roku se vůz dočká světové premiéry na ženevském autosalonu, v Česku se ale představí již počátkem února. Škoda zopakuje úspěšný tah souběžné výroby předchozího i nového modelu, který použila i u octavie. Zatímco starší Fabia v provedení hatchback skončí už po půl roce souběžné výroby, verze sedan a kombi bude z Mladé Boleslavi vyjíždět ještě nejméně rok.
„Nová fabie se vyznačuje všemi hlavními rysy, které přivedly více než 1,5 milionu zákazníků ke koupi vozu první generace. Auto se může pochlubit největším prostorem v oblasti kolen a hlavy pro cestující na zadních sedadlech. Ve své třídě přináší dostatek místo pro pohodlné cestování,“ říká mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.
Automobil má podobnou masku jako roomster; masivní příď s čelním sklem propojuje s bočními okny. Oproti předchozímu modelu je nová fabia delší o dvaadvacet milimetrů a vyšší téměř o pět centimetrů. Zvětšil se i zavazadlový prostor - z původních 260 na 300 litrů. Po sklopení zadních sedadel se může zvětšit až na 1163 litrů.
Do svého nejmenšího vozu škodovka prvně nabídne šestistupňovou automatickou převodovku Tiptronic, Bluetooth handsfree a konektor pro připojení audiosystémů typu iPod, kterým je vybavena řada Roomster. Automobilka nabídne novou fabii se sedmi typy motorů: čtyřmi benzinovými a třemi naftovými.
Škoda prozatím nesdělila, kolik si za novinku chce účtovat. Původní model se v nejnižší výbavě a s označením Junior dal pořídit za méně než 230 tisíc korun. Tuto cenu však nový model rozhodně překoná. Částka potřebná ke koupi vozu se bude nejspíše pohybovat mezi 260 až 290 tisíci korunami za nejlevnější provedení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).