Menu Zavřít

NOVÁ MÍSTA

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Siemens

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Společnost Siemens Automobilové systémy otevřela minulý týden ve svém závodě ve Frenštátě pod Radhoštěm, který vyrábí elektroniku pro automobilový průmysl, druhou výrobní halu. Jde o investici za 22 milionů eur, která regionu zajistí dvě stě nových pracovních míst. Firma plánuje na severní Moravě značný růst produkce – v hodnotovém vyjádření přibližně na 90 milionů eur.

Ve Frenštátě se vyrábějí zejména elektronické moduly pro řízení motorů, přístupové systémy pro osobní automobily a komponenty výfukových systémů, které směřují především k evropským zákazníkům, ale také elektronika pro domácí spotřebiče firmy Bosch a Siemens.

EBF24

Německý Siemens investoval ve Frenštátě od roku 1995, kdy závod vznikl, 47 milionů eur. Předseda představenstva firmy Siemens Automobilová technika Regensburg Franz Wressnig při otevření nové haly řekl, že objem produkce komponentů pro automobily v závodech Siemense vzrostl po celém světě (například také v Číně, Koreji nebo USA) v minulém obchodním roce o patnáct procent na 3,3 miliardy eur, na čemž měla podíl i výroba ve Frenštátě.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).