Menu Zavřít

NOVÍ ZÁJEMCI

26. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Atecs

Německý koncern Siemens nabízí spolu s další německou společností Robert Bosch celkem 9,1 miliardy eur za společnost Atecs, což je průmyslová odnož německého koncernu Mannesmann. Podávají tak výhodnější nabídku než další zájemce – konkurenční firma Thyssen Krupp, která zhruba před měsícem za Atecs nabídla asi 7,5 miliardy eur.

Zástupci společností Siemens i Bosch v oddělených prohlášeních uvedli, že jsou připraveni do společnosti Atecs investovat další kapitál, přičemž firmu budou provozovat jako společný podnik, do něhož převedou část svých současných aktivit. „Bosch i Siemens mají v úmyslu zachovat současnou strukturu dozorčí i správní rady stejně jako provozní nezávislost ve společnosti Atecs po dobu nejméně tří let, napsala v tiskové zprávě společnost Bosch.

MMF24

Dosavadní šéf Mannesmannu Klaus Esser by raději Atecs nabídl na veřejném trhu úpisem akcií, než ho prodával strategickému kupci. Druhou variantu naopak preferuje britská společnost Vodafone AirTouch, která Mannesmann kupuje. Protože ale ještě nezískala všechna potřebná povolení regulačních úřadů, o budoucnosti Atecsu zatím stále mohou rozhodovat Němci. Pokud se Esserovi podaří jeho plán, pak se akcie Atecsu objeví na veřejném trhu letos v červnu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).