Menu Zavřít

Novinky v technice: LED displeje, elektronický fotorámeček

2. 10. 2009
Autor: profit

BenQ představuje LED displeje. Společnost Asus uvedla na trh nové reproduktory pro notebook. Firma Genius přichází s elektronickými rámečky.

Autor: Genius

BenQ představuje LED displeje

Technologie LED podsvícení se pomalu, ale jistě usazuje na trhu. Důkazem je stále větší nabídka televizorů a monitorů. Na trh LED zařízení se pouští i společnost BenQ, která v září představila dva nové počítačové displeje s vysokým rozlišením, které využívají právě LED podsvícení. Nové širokoúhlé monitory V2400 Eco a V2200 Eco s úhlopříčkami 24, respektive 21,5 palce tak mají nejen lepší obraz než běžné LCD displeje, ale i nižší spotřebu, a tím nízké provozní náklady. Nová technologie také umožnila o čtvrtinu zmenšit hloubku monitorů. K ekologii se hlásí BenQ rovněž například vysokým poměrem použitých recyklovaných plastů při výrobě.

Reproduktory Asus nepotřebují kabely a adaptéry

Vyřešit problém nekvalitních reproduktorů přímo v noteboocích mohou pomoci externí přístroje. Jejich nevýhodou bývá potřeba přenášet kabely či adaptéry. U novinky firmy Asus – reprosoustav Asus uBoom a uBoom Q – je tento problém vyřešen jednoduše: připojují se k zadní části notebooku přes USB, což řeší jak přenos dat, tak napájení. Obě novinky přehrávají zvuk v systému 2.1. Výkonnější model ASUS uBoom slouží také jako notebookový dock, při jehož využití se násobí množství proudícího vzduchu. Dochází tak k daleko efektivnějšímu rozptýlení tepla, čímž se zamezuje přehřívání notebooku.

MMF24

I digitální fotky můžete vystavit na stole

Díky digitální fotografii už nemusíte mít na svém pracovním stole či krbu stále stejnou rodinnou fotku. Moderním řešením je elektronický fotorámeček s možností fotky střídat. Jeden takový představila v září firma Genius. Její desetipalcový rámeček DPF-1000 disponuje rozlišením 1024 x 600 pixelů a umožňuje prohlížet až tři snímky najednou. Vedle fotek ve formátu JPG nebo BMP navíc zvládne přehrávat i video. Import do zařízení probíhá přes klasický USB port, zařízení podporuje ale i paměťové karty. Funkce automatické rotace snímků pak dokáže přizpůsobit fotky aktuálnímu postavení rámečku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).