Menu Zavřít

Nový tendr na speciální Land Rovery

26. 9. 2008
Autor: Euro.cz

Armádní zakázky Mgr.

KL24

Ministerstvo obrany zrušilo výběrové řízení na dodavatele 79 speciálních osobních automobilů Land Rover za maximálně 317 milionů korun a muselo vypsat nový. I když si zadávací dokumentaci vyzvedlo 22 zájemců, z toho 18 zahraničních, do soutěže se přihlásili jen dva. A ani jeden z nich nebyl schopen požadavky resortu zcela splnit. Podle informací týdeníku EURO zejména termín dodávky.
„V původně vypsaném zadávacím řízení obdrželo ministerstvo obrany dvě nabídky. Obě nesplňovaly podmínky zadání, proto byl tendr zrušen. Následně byl vypsán nový, včetně opětovného zveřejnění na stránkách evropské obranné agentury EDA. Nabídky mohou uchazeči předložit do 1. října, termín dodávek je stanovený do konce listopadu 2009,“ potvrdil Jan Pejšek z tiskového odboru ministerstva obrany.
První vozidla chtěla mít armáda už 1. září, konečným termínem dodávky byl 31. květen 2009. Žádané Land Rovery mají být uzpůsobeny k lafetaci kulometů 12,7 mm, 7,62 mm a AGS – 17 se speciální zástavbou a vybavením, zpevněným podvozkem a balistickou ochranou osádky.
Česká armáda v současné době disponuje celkem 516 vozidly typu Land Rover v různém provedení a s nákupem dalších původně počítala až po roce 2010. Resort navíc loni oznámil, že terénní automobily Land Rover nejsou vhodné pro nasazení na afghánském bojišti a bez tendru proto koupil lehké obrněnce Iveco MLV a Dingo 2.

  • Našli jste v článku chybu?