Menu Zavřít

Obchodní centrum Europark se rozroste až na dvojnásobek, investorem je DBK Praha

3. 4. 2019
Autor: Europark

Developer DBK Praha získá spolu se strategickým partnerem Proxy Finance tříčtvrtinový podíl v pražském obchodním centru Europark. Europark se tak významně rozroste, kapacita centra se může podle DBK zdvojnásobit. Podle informací webu ctidoma.cz hodnota obchodu přesáhla 80 milionů eur, tedy v přepočtu zhruba dvou miliard korun.

Europark leží na jihovýchodním okraji Prahy ve Štěrboholích a ročně ho navštíví více než čtyři miliony zákazníků. Centrum bylo otevřeno v roce 2002, nyní zahrnuje 73 obchodů, restaurací a provozoven služeb. Mezi obchody patří například sportovní prodejna Hervis, hypermarket Albert, součástí areálu jsou i prodejny Obi a Asko Nábytek. Europark provozuje společnost SES Spar European Shopping Centers.

Cílem společného podniku SES a DBK je další rozvoj Europarku. „Oblast kolem centra dovoluje další rozvoj služeb. Europark je zajímavý tím, že má k dispozici ještě dalších 180 tisíc metrů čtverečních plochy. Kapacitu centra tím můžeme zdvojnásobit, a udělat ho tak ještě atraktivnějším, než momentálně je,“ uvedla Hana Gavendová z dozorčí rady DBK Praha. Vedení obchodního centra zůstane beze změn.

SES vybudoval a provozuje obchodní centra v šesti evropských zemích, lídrem je v Rakousku a Slovinsku. Aktuálně řídí 29 center. Pronajímá 801 tisíc metrů čtverečních obchodních ploch.


Šéf CRE Ctibor: Praha zmizela z mapy světa. Globální investory nezajímá

Tomáš Ctibor, šéf evropské části realitní organizace CRE


DBK Praha provozuje obchodní centra v Praze na Budějovické, dále centrum Zlatá brána Prostějov, Galerie Přerov či Chomutovka. Komplex DBK u metra Budějovická prošel v posledních pěti letech rekonstrukcí za čtvrt miliardy korun, plocha se rozrostla z 10 tisíc na 16 tisíc metrů čtverečních. Podle údajů v Obchodním rejstříku společnost DBK Praha hospodařila v roce 2017 se ziskem 42,652 milionu korun.

MMF24

K největším centrům v Praze patří Obchodní centrum Letňany nebo nákupní centrum Chodov s obchodní plochou přes 100 tisíc metrů čtverečních. Největším realitním obchodem byl prodej obchodního centra Palladium v centru Prahy, který v roce 2015 koupila německá společnost Union Investment Real Estate v přepočtu za 15,6 miliardy korun.

Čtěte také:

Realitní byznys roku: Penta prodala část Waltrovky za 6,3 miliardy Korejcům

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

Penta chystá na Nákladovém nádraží Žižkov byty za dvě miliardy

Cena za úspěch. Pražské nemovitosti se stávají trofejními aktivy

Tři pětiny bytového trhu v Praze si mezi sebe rozdělila desítka developerů

Miliardář Vítek prodal pražské sídlo Nestlé, kupcem je Českomoravská Nemovitostní

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).