Menu Zavřít

Ocelárna ve Strážskem najede na ostrý provoz

31. 3. 2011
Autor: profit

Novou práci na východním Slovensku tak najde na 400 lidí.

Foto: Slovakia Steel Mills

Pětitisícové město Strážske na východním Slovensku bude již brzy bohatší o zhruba čtyři sta nových pracovních míst. Ty vzniknou v právě dokončované ocelárně v areálu průmyslového parku Chemko-Strážske. Investorem miniocelárny je společnost Slovakia Steel Mills, o kompletní realizací projektu se na klíč postarala 1. Projektová, a.s.

MMF24

V tomto týdnu začaly v areálu oceláren Strážske tzv. teplé zkoušky válcovny, které ověří funkčnost celé technologie a kvalitu výsledného produktu. Ty jsou posledním milníkem před dokončovacími pracemi a slavnostním spuštěním provozu. „Věříme, že zkoušky dopadnou ke všeobecné spokojenosti investora a po dvou náročných a zajímavých letech se budeme moci přesunout do závěrečné fáze projektu,“ říká Libor Marek, generální ředitel a předseda představenstva společnosti 1. Projektová, a.s., která celý projekt realizuje investorovi na míru.

Projekt miniocelárny Strážske patří s objemem přesahujícím 240 milionů EUR mezi největší současné investice na Slovensku. Zabezpečí produkci stavební oceli s roční kapacitou 600 tis. tun a možností dalšího rozšíření výroby až na 800 tis. tun. „Jsme rádi, že se můžeme podílet na takto významné investici, která výrazně přispěje k rozvoji a rostoucí prestiži regionu. V ocelárně vznikne dle předpokladů investora zhruba 400 nových pracovních míst, další pracovní místa pak vzniknou v navazujících provozech a u subdodavatelů,“ doplňuje Libor Marek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).