Menu Zavřít

Od září budou silnější

4. 8. 2005
Autor: Euro.cz

A.M.T. Group

PRAHA (tpk) - Prodej britské značky Jaguar v Česku od 1. září přebírá od Motokovu společnost A.M.T. Group, jež v Česku prodává vozy Land Rover. Firma hodlá počátkem příštího roku otevřít nový showroom v Praze 9, kam se obě značky přestěhují. Do té doby zůstane Land Rover v dosavadním působišti v Kongresovém centru, pro Jaguar se dočasné reprezentativní prostory hledají. Nynější prodejní místo Jaguaru v Průhonicích na jihovýchodním okraji Prahy se stane základnou značky Cadillac v hlavním městě. Náklady na výstavbu sídla v Praze 9 A.M.T. Group nesdělila.
Společnost tak připojila k výhradnímu zastoupení Land Roveru další ze značek luxusní divize Premier Automotive Group, patřící americkému Fordu. Jednatelem a generálním ředitelem firmy je Udo Richter, jenž zároveň působí jako předseda představenstva společnosti AuTec Group, zastupující na českém trhu značky BMW, Mini a nově také Rolls-Royce.
Prodeje Land Roveru v Česku za první letošní pololetí meziročně o deset vozů stouply, když si je vybralo 150 zákazníků. Jaguar v tuzemsku prodal naopak o deset automobilů méně než ve stejném období loni a jeho skóre za prvních šest měsíců činí 26 exemplářů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).