Menu Zavřít

Ojetiny na burzu

28. 12. 2006
Autor: Euro.cz

AAA Auto

AAA Auto, největší český prodejce ojetých automobilů, plánuje na září 2007 primární úpis akcií (IPO). Firma uvažuje o uvedení akcií na burzy v Praze a Varšavě. „Získané prostředky použijeme na financování probíhající expanze na trhy východní Evropy,“ říká mluvčí společnosti Vladimír Bystrov. Úpis bude mít dle informací agentury Reuters na starost společnost Patria Finance, divize belgické banky KBC.
Za poslední dva roky otevřela společnost AAA Auto čtyři zastoupení mimo Českou republiku. Do léta 2009 plánuje vstoupit i do čtveřice nových zemí: do Bulharska, Srbska, Turecka a na Ukrajinu. Právě pro tyto investice chce majitel firmy Anthony Denny využít prostředků, které získá pomocí IPO.
„V naší strategii expanze vždy rozhoduje situace na konkrétním automobilovém trhu. Preferujeme však země, které jsou členy Evropské unie nebo do ní hodlají vstoupit,“ říká šéf AAA. Ojeté vozy chce ale nabízet i mimo Evropu. „V dlouhodobém výhledu se připravujeme na možný vstup do Číny a do Ruska,“ dodává Denny. AAA Auto v prvním pololetí loňského roku dokázala navýšit prodej o třiadvacet procent na téměř 29 000 vozů, přičemž tržby firmy vzrostly o 28 procent na 4,8 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).