Grilovaný i za studena je možné konzumovat přírodní sýr El Grillo, který se stal absolutním vítězem letošní soutěže Mlékárenský výrobek roku. Mlékárna Olešnice, která novinku vyrábí, k sýru přibaluje speciální grilovací koření pro pikantní chuť. O první tři příčky v kategorii jogurtů se podělily výhradně biojogurty, přičemž odborné komisi nejvíce zachutnal výrobek s borůvkami z Mlékárny Valašské Meziříčí. Oceněné novinky mezi tavenými sýry plně ovládl tavený uzený Excelent z jihlavské mlékárny Moravia Lacto, která ho dodává se šunkou i bez a také v pikantní variaci. Excelent tavený uzený získal rovněž hlavní cenu od mediální komise. V letošní soutěži mlékárenských novinek, která při příležitosti Světového dne mléka proběhla už popatnácté, byla nejúspěšnější skupina Interlacto, do níž patří Moravia Lacto a Mlékárna Olešnice.