Menu Zavřít

Osmnáctka na obzoru

1. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Exhibice proběhne letos v Nové Bystřici

Česká republika bude letos opět dějištěm golfové exhibice zahraničních profesionálů, kteří proti sobě nastoupí v populárním herním formátu Skins. Dějištěm atraktivního zápasu bude tentokrát nové hřiště Golf Clubu Mnich, které leží v přírodním parku Česká Kanada u Nové Bystřice.
Na konci srpna v rámci slavnostního otevření 18 jamek a velké klubovny přijedou hřiště pokřtít Alexander Čejka a Markus Brier. Po velkých úspěších na evropském profi okruhu se český rodák Čejka dokázal prosadit i v USA, kde působí již druhým rokem. Čejkův rakouský golfový protějšek Markus Brier hraje několik let turnaje European Tour, na nichž si v loňském roce připsal devět umístění v Top 25. Na jednotlivých jamkách hřiště Mnich budou hráči soupeřit o peněžní výhry v celkové výši 1 000 000 Kč.
Dík velké blízkosti rakouských golfových hřišť (z Mnichu do Haugschlagu trvá cesta golfovým vozíkem cca pět minut, pěšky přibližně 20 minut) vzniká u Nové Bystřice úctyhodně velký golfový komplex, který v tomto roce hráčům nabídne 63 jamek. Zahájení provozu první devítky hřiště Mnich je plánováno na 1. května 2004.

  • Našli jste v článku chybu?