Menu Zavřít

OSMÝ ODCHOD

8. 8. 2001
Autor: Euro.cz

GŘC

PRAHA – Na svou funkci rezignoval k 31. květnu šéf Generálního ředitelství cel (GŘC) Marcel Kulendík. Ministr financí Jiří Rusnok pověřil 1. června řízením GŘC dosavadního náměstka generálního ředitele Zdeňka Rich–tra. Na uvolněné místo náměstka bude vypsáno výběrové řízení.

Kulendík byl generálním ředitelem GŘC oficiálně jmenován 1. května loňského roku, již od 1. prosince 1999 byl však pověřen vedením úřadu. GŘC spadá na ministerstvu financí pod novou náměstkyni Yvonu Legierskou, která letos v dubnu nahradila ministrem odvolaného náměstka pro daňové a celní záležitosti Pavla Dvořáka.

MMF24

Po demisi bývalého ministra financí Pavla Mertlíka je tak Kulendík již osmým vysokým státním úředníkem, který opouští své místo. Rusnok kromě Dvořáka nedávno odvolal šéfa Úřadu státního dozoru nad pojišťovnictvím a penzijním připojištěním Jiřího Doubravského a svého náměstka pro cenovou politiku Miloslava Hejnáka. Začátkem května odvolal z funkce svého prvního náměstka Jana Mládka. Odvolal také generálního ředitele Konsolidační banky Ladislava Řezníčka, pak rezignoval jeho náměstek Miroslav Zámečník. Po odchodu Mertlíka odstoupil i šéf Fondu národního majetku Jiří Havel.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).