Menu Zavřít

OTTIS ZŮSTÁVÁ

26. 9. 2001
Autor: Euro.cz

Česká rafinérská

Praha (ČTK) – Unipetrol ustoupil tlaku zahraničních akcionářů České rafinérské a stáhl požadavek na odvolání šéfa dceřiné společnosti Ivana Ottise. Podle dohody, k níž došlo už před valnou hromadou, která se konala v pátek 14. dubna, prosadil Unipetrol „svého zástupce pouze na post obchodního ředitele. S tímto ústupkem údajně souhlasil proto, že za největší slabinu České rafinérské považuje dosavadní obchodní politiku. Jiří Pavlas, který nahradí Miroslava Kadlece, přijde do České rafinérské z pardubického Parama, kde rovněž zastával funkci obchodního ředitele.

MMF24

Valná hromada také schválila sporný plán pro letošní rok. Unipetrol prosadil méně optimistická očekávání, protože Česká rafinérská původně počítala s téměř miliardovým ziskem a zároveň s tím, že dobude zpět ztracený domácí trh. Akcionáři zamítli návrh na účast České rafinérské v tendru o Paramo s tím, že do soutěže půjde Unipetrol.

Generální ředitel a předseda představenstva Unipetrolu Pavel Švarc ohlásil Ottisovo odvolání letos v únoru. Valná hromada, která tehdy měla záměr schválit, se na poslední chvíli odložila, protože si zahraniční vlastníci vyžádali oddychový čas.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).