Menu Zavřít

OTVÍRÁ SE I NA PODZIM

25. 10. 2001
Autor: Euro.cz

Šance pro golfisty se v Čechách a na Moravě rozšiřují

Celosvětový rozvoj golfu, který zasáhl i Českou republiku, je zcela zřejmý. Existence golfového areálu znamená pro danou oblast především společenské a sportovní oživení.

Příznivci tohoto sportu získali v sobotu 30. září další možnost, kde hrát a učit se golf. V Nové Bystřici na Jindřichohradecku bylo otevřeno veřejné hřiště. Dříve se zde pouze vstupovalo do rakouského golfového ráje. Dnes se tento golfový kout rozšířil i na naše území, kde bylo zpřístupněno devítijamkové „public hřiště. Po potížích se zatravněním bude hřiště připraveno až pro příští golfovou sezonu. „Scházejí nám dva měsíce, doplňuje manažer klubu Monachus (GCNB) Roman Khaur.

Součástí sobotního programu byl první kvalifikační turnaj členů klubu v Nové Bystřici a golfová hra profesionálů ze sousedních i spřátelených hřišť. V současné době areál na jihu Čech nabízí driving range, putting a chipping green.

Členství za pět tisíc korun určitě podpořilo rozvoj této hry v celém Česku. Dnes představuje základna z Nové Bystřice o 650 členech takřka deset procent z celkového počtu golfistů u nás. Manažer GCNB Khaur k tomu poznamenal: „Dokud nebude v Praze minimálně čtyři nebo pět hřišť, nemáme žádné obavy o růst počtu členů v našem golfovém klubu.

Dosud bylo proinvestováno kolem osmi milionů korun za výstavbu golfového hřiště, na dvanáct strojů zahradní techniky a na zakoupení 150 hektarů pozemků.

Příští rok se připravuje výstavba mis–trovského golfového hřiště. Golfoví nad–šenci spojení s klubem v Nové Bystřici se nebrání v budoucnu ani uspořádání turnaje „velké golfové túry. Cílem je vybudovat komplex podobný Bad Griesbachu u Pasova.

I v Olomouci bylo na konci září otevřeno devítijamkové golfové hřiště. Byla tak ukončena první etapa budování golfového areálu, za níž následuje stavba mistrovského osmnáctijamkového hřiště. Golfové zázemí v lokalitě města Olomouc vzniklo proto, že nejbližší hřiště je vzdálené 120 km. Jeho dostupnost z hlavních mezinárodních tahů nabídne možnost sportovního vyžití i zahraničním hráčům z Rakouska, Polska či Slovenska.

CIF24

„Investorem projektu golfového komplexu je olomoucká společnost Ageus. Částka, kterou do něj vložila, již představuje několik desítek milionů korun. Na výstavbě se v dalších etapách budou podílet i další spoluinvestoři, říká manažer olomouckého golfového klubu Alexandr Kolář. Nyní areál kromě devítijamkového hřiště par 3 nabízí driving range s krytým odpalištěm, putting a chipping green a klubovnu.

  • Našli jste v článku chybu?