Menu Zavřít

Outsourcing táhne

11. 6. 2004
Autor: Euro.cz

Logos

CIF24

PRAHA (red) - Konzultační a technologická společnost Logos, přední český dodavatel IT služeb, zvýšila v hospodářském roce 2003/2004 obrat na 176 milionů Kč. Hospodářský výsledek po zdanění činil za toto období třináct milionů korun. Údaje jsou zveřejňovány v souvislosti s přechodem firmy z kalendářního účtovacího období na takzvaný hospodářský rok počínající dubnem a končící březnem následujícího roku. Pro srovnání – pokud by byl účetní rok počítán standardně kalendářně od ledna 2003 do konce roku, pak by hospodářský růst společnosti oproti stejnému předchozímu období znamenal nárůst zhruba o 36 procent.
Ředitel společnosti Pavel Šťovíček k přechodu na hospodářský rok řekl, že účetnictví takto více odpovídá vývoji hospodářského cyklu v rámci IT služeb.
Velkým tahounem růstu společnosti je takzvaný outsourcing projektových týmů, kdy Logos dodá klientovi podle jeho individuálního přání kompletní tým realizující v sídle klienta danou zakázku. Mezi klienty společnosti Logos využívající tyto služby patří například Živnostenská banka.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).