Menu Zavřít

OZDRAVÍ KOTRBA SPOŘITELNU?

13. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Deloitte & Touche

Josef Kotrba (34) po nepříliš vydařené manažerské kariéře v České spořitelně, kde zastával post náměstka generálního ředitele, zkouší nyní svoje štěstí jako poradce. Manžel místopředsedkyně ČSSD Petry Buzkové se stal vedoucím manažerem oddělení Corp orate Recovery (ozdravení podniků) společnosti Deloitte & Touche (D&T).

CIF24

Kotrba vystudoval Vysokou školu ekonomickou a doktorát získal na Univerzitě v Pittsburghu (USA). Pracoval v Ekonomickém ústavu ČSAV a Národohospodářském ústavu AV ČR, později jako zástupce ředitele CERGE Univerzity Karlovy. Několik let zastával funkci člena představenstva SPT Telecom. V roce 1997 byl zvolen členem představenstva a náměstkem generálního ředitele České spořitelny, kde působil do března 1999 (EURO 2/99). V současné době je předsedou správní rady Nadace CERGE -EI a členem představenstva České společnosti ekonomické. O letošní dovolené byla Kotrbova manželka spoře oděna do trička České spořitelny (na fotografii v pátečním magazínu Lidových novin), příští rok zřejmě navlékne dres dalšího zaměstna vatele svého muže.

Avšak pražská pobočka D&T získala i odborníka na zkrachovalé firmy v osobě George A. Otterbeina (57), který se stal partnerem D&T a bude odpovědný za rozvoj služeb v oblasti Corporate Recovery. Otterbein přináší do ČR 30 let zkušenos tí v oboru. Je diplomovaným účetním a kvalifikovaným konkursním poradcem, který pro D&T pracuje již od roku 1961. Ve vedoucích funkcích působil v největších kanadských pobočkách (Ontario, Alberta, Britská Kolumbie). Vedl tým expertů na pro jektu albánské vlády financovaném MMF a určeném k likvidaci podvodných pyramidálních společností v Albánii. Řadu let byl předsedou Asociace kanadských konkursních poradců. Je členem klubu rotariánů.

  • Našli jste v článku chybu?