Menu Zavřít

Ozvěny

14. 10. 2019
Autor: Euro.cz

Demolition Man Také minulý týden se lidé chovali jako zvěř. Arménský zápasník MMA Rafael Abrahamjan – zřejmě aby pomstil staletí genocidy – málem uškrtil svého tureckého soupeře. O mnoho rafinovaněji se zachoval jistý Brit, který se opil a vyrazili ho z demoliční firmy. Zřejmě proto, aby dokázal, že svou práci zvládá i přes nějaké to promile, nasedl do bagru, rozmázl šéfovi Range Rover a radlicí rozpáral firemní kamion.

Země se otvírá, Satan se usmívá

Právě před 666 lety byla sepsána Statuta brněnských nevěstek. Kromě toho si Perón vzal Evitu (1945), Texas Instruments vyrobil první tranzistorák (1954), na Letné byl odstřelen Stalin (1962), Napoleon začal utíkat od Moskvy (1812) a v londýnském pivovaru Horse Shoe explodovaly dva obří sudy porteru (1814). Asi milion litrů piva poté zaplavil přilehlý slum, kde během tzv. London Beer Flood utonulo osm lidí.

Favorit dojel

Pokus oživit tradiční značku jízdních kol Favorit opět končí krachem. Slovenský podnikatel Richard Galovič stihl firmu těsně před bankrotem převést na bílého koně, který již „vlastní“ asi stovku vesměs insolventních firem. Ostatně prodávat poruchová kola se selhávajícími brzdami a polofunkčními převody za nějakých 100 tisíc korun za kus byla taková drzost, že to snad ani jinak než krachem skončit nemohlo.

Koza jitrničku sežrala

Pastviny se považují za zaručený recept na pestrou a zdravou krajinu. Před lety to zkusili na řeckém ostrově Samothraké, koneckonců EU kozy štědře dotuje. Jenže to kapánek přehnali. Dnes tam žije patnáctkrát více koz než lidí, vše zelené dávno zmizelo a ostrov ničí eroze tak, že předloni bahno odneslo radnici. Panika ale není namístě. Stačí pobírat evropské dotace na ochranu proti erozi, a až se Samothraké zazelená, nakoupit kozy…

600

dobrovolníků slavně vyčistilo pláž jihokorejského ostrova Čindo. Ekostachanovci zapojení do celoplanetární uklízecí akce bohužel netušili, že pláž byla nechutně čistá už před jejich příjezdem, ovšem starosta Lee Dong-jin jim chtěl ušetřit zklamání, a tak na ni tajně navezl zhruba tunu odpadu. Jestli je tohle pokrok, netušíme. Kníže Potěmkin kdysi před carevnou „zmnožoval“ husu, my to dnes děláme se svinstvem.

Nuda v kině

Hyperkorektnost definitivně pronikla na stříbrné plátno. Filmové štáby začaly najímat zaměstnance, kteří herce při točení erotických scén chrání před necudným osaháváním, případně se starají o to, aby na ně protějšek nevyrukoval „s genitáliemi ve stavu pohotovosti“. Právě tak popsala Guardianu svou pracovní náplň Elizabeth Talbotová. Sama o sobě mluví jako o „koordinátorce intimností“; kdysi se tomu říkalo kazišuk.

Jeleni uctívající kulmu

To si takhle hovíte v křesle a necháváte se stříhat, když tu najednou do kadeřnictví proskočí výlohou jelen. Chvíli uvnitř zmateně pobíhá, namotá si do parohů šňůru od kulmy a pak zavřenými dveřmi vyrazí jako splašený ven. Nechat se stříhat na Long Islandu je zjevně plnokrevné dobrodružství, ovšem zkuste si představit, co si o tom všem musel myslet chudák jelen.

Nákladný výzkum

Na jistého profesora univerzity ve Filadelfii prasklo, že ve striptýzových barech prohýřil 190 tisíc dolarů určených na výzkum technologií pro americké námořnictvo. Má utrum – prasák, ale je to jen jeho chyba. Kdyby výzkum kreativně nazval „prostorové jevy provázející rotační pohyb tělesa okolo vertikálně umístěného protáhlého válce“ a s trochou fantazie popsal, co během svých pozorování spatřil, mohl po večerech bádat dál.

Cyklon B po čínsku

MMF24

Americká vláda připsala na sankční seznam dalších osm čínských společností. Patří mezi ně Hikvision a další firmy, jejichž technologie našly využití v koncentračních táborech pro muslimské Ujgury. Mimochodem kamery Hikvision lze koupit v řadě českých internetových obchodů. Stačí doplnit vhodný reklamní claim – třeba „nám žádný muslim neunikne“ – a v Česku to bude prodejní hit.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).