Menu Zavřít

Ozvěny

25. 3. 2019
Autor: Euro.cz

Tma jak u Sudoměře Před 310 lety odhalil Johann Friedrich Böttger složení čínského porcelánu. Mimoto se začala prodávat Viagra (1998), představena byla Kofola (1960) a husité porazili katolickou šlechtu u Sudoměře (1420). Dle kronikáře padla tenkrát předčasně tma a katolické pány zachvátila panika: „Moje kopí je nebodá, můj meč je neseká, můj samostříl je nestřílí.“ neSebrali se proto a „odtáhli na různé strany s hanbou a s velikou škodou“.

Impérium humoru a smíchu

Brexit udělal z Britů komiky Evropy. Nizozemský premiér Rutte prohlásil, že jsou jako postava z Monty Pythonů, která má useklé ruce i nohy, ale přesto soupeři ři navrhne: „Nazvěme to remízou.“ Francouzská euroministryně Loiseauová pro změnu oznámila, že dala kocourovi jméno Brexit: „Ráno chce z pokoje. Když mu otevřu, zůstane nerozhodně ve dveřích. A když ho dám ven, dívá se na mě nespokojeně.“ A to ani žádného kocoura nemá.

Žebravý řád proti žebrotě

Salcburským františkánům došla trpělivost s bezdomovci shromažďujícími se kolem jejich kostela v centru starého města. Po radnici požadují radikální zákrok. Zda se má požadovaný zákaz žebroty týkat i případného zjevení svatého Františka z Assisi – který pravidelně žádal o almužnu před kostelními vraty, a když jednou sám ve spěchu odbyl žebráka, s lítostí se pak za ním rozběhl – mniši neupřesnili.

Klimadepka

Zbavte se akcií, investičních bytů i zlata. Nejlépe se vydělává na úzkosti jiných. V lidech prý stav planety vyvolává cosi jako depresivní stav. Odborně se tomu říká environmentální žal či ekologická úzkost a jistí podnikavci – jako třeba právnička Zdeňka Voštová – nabízejí speciální terapii. Fakt nás zajímá, kdo pomůže těm, které sužuje „terapeutický žal“, tedy fakt, že se dnes poskytuje terapie na každou blbost.

68

žije. Jaromír Jágr skóroval v play-off tuzemské soutěže poprvé od roku 1990. Čekání na gól dlouhé 29 let utnul ve třetím semifi nále druhé české nejvyšší ligy při výhře svého Kladna nad Jihlavou. Výročí je to hezké a určitě ne poslední. Už se těšíme, až „Jarda“ za dalších 29 let rozhodne play-off golfákem francouzskou holí.

Nordická lest

Budujeme krásnou, novou budoucnost bez emisí, slibuje norská vláda. Do roku 2030 chce emise oxidu uhličitého srazit na nulu. Poněkud v rozporu s těmito vizemi jsou plány tamních, částečně státem vlastněných, těžařů, kteří chtějí zvýšit produkci ropy v Severním a Barentsově moři během pěti let asi o třetinu. Peníze zkrátka ropou nesmrdí a z něčeho musíte lidem na elektromobily přispět, že?

Kdo močí proti větru

Lidé se chovají čím dál pitoměji. Jedenapadesátiletá Číňanka skončila na jipce poté, co si „šlehla“ do žíly šťávu vymačkanou z 20 druhů ovoce. Jistá Jihlavanka zase při vystupování z taxíku přivřela do dveří vodítko a nechala svého nejlepšího přítele vlát kilometr vzduchem. Vítězi však jsou bulharští policisté, kteří experimentálně ověřili teorii, že vypouštět slzný plyn proti větru není úplně rozumné.

70 procent lihu skládá na mě svoji tíhu

Opavští policisté chytili minulou středu nejhoršího dopravního piráta všech dob. Místo upadlého kola přikurtoval pod přívěs skateboard, „espézetku“ měl kradenou, techničák od vozu i přívěsu mu propadl, a ještě k tomu byl pod parou, což vysvětlil tak, že „z léčebných důvodů pil francovku“.

Rakovina Bayeru

Americká porota rozhodla, že herbicid glyfosát je zodpovědný za onemocnění jistého Eda Hardemana. Hodnota akcií německého koncernu Bayer, který prostředek vyrábí pod značkou Roundup, se nato skokově propadla o 12 procent. A dalších více než 11 tisíc žalob čeká ve frontě.

WT100

ZDROJ: GOLD. CO. UK

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).