Menu Zavřít

Ozvěny

22. 7. 2019
Autor: Euro.cz

Soudruzi, neprasečte Už je to 563 let, kdy Jan Hunyadi „Turkobijec“ vyhnal z Uher Turka. Mimoto Schelinger nazpíval Holubí dům (1973), Spojenci během operace Gomora rozbombardovali Hamburk (1943) a asi 300 „estébáků“ přepadlo v Jizerských horách skautský tábor (1949). Ze sedmi přítomných skautů byli dva zabiti a pět zraněno, přičemž jeden z útočníků zabránil nejhoršímu, když prý pronesl: „Soudruzi, neprasečte, potřebujeme také nějaké živé.“

Hurá na ryby!

Čtveřice australských spratků ve věku deset až 14 let si vyrazila na výlet. Ne pěšky nebo na kole, ale terénním vozem. Po cestě dvakrát ukradli benzin a střihli si honičku s policií. Kam měli namířeno, není známo, jelikož si však vezli rybářské náčiní, nejspíš měli políčeno na pořádnou rybu.

Neználek z Anofertu

Poslanec za ANO Martin Kolovratník se rád stylizuje do role ekonomického odborníka. Projevil však zoufalou neznalost, když komentoval otázku možných daňových úniků při financování Čapího hnízda. „Když ty částky odešly z jedné firmy do druhé, tak je v té druhé stejně museli zaúčtovat jako zisk. A z něj odvést daň. Můžete to, prosím, vysvětlit?“ táže se Kolovratník. Expert, který nezná rozdíl mezi výnosy a ziskem.

Domov důchodců a mládeže U Milouše

Minulý týden uplynulo 30 let od chvíle, kdy se Milouš Jakeš v Červeném Hrádku rozpovídal o „kůlu v plotě“ a „milé holce“ paní Zagorové. Díky tomuto výročí vyšlo najevo, že proslulý plzeňský „kulturák“ čeká přestavba na mezigenerační centrum se školkou a byty pro seniory. Nechceme plzeňským radit, ale máme za to, že o jménu prvního chovance nemůže být pochyb.

7000 voltů proudilo třemi čtyřmetrovými elektrickými ploty, které měly v rezervaci u italského Tridentu udržet „supermedvěda“ s kódovým označením M49. Medvěd se na svobodě choval agresivně, a tak skončil za „katrem“, jenže neuplynul ani den a záhadným způsobem elektrické ohradníky překonal.

„Carabinieri“ ho nyní chtějí odstřelit, jestli si ale myslí, že obyčejné kulky s nevodivým medvědodlakem něco zmůžou, šeredně se mýlí.

Had jak Oklahóóóóóma

Víte, co se stane, když policie v Oklahomě chytne opilého chlápka v kradeném autě, který veze načatou whisky, nelegálně drženou zbraň, divnou ženskou, jedovatého chřestýše a nádobu s uranem? Skončí v cele, protože to není vtip, ale realita. To víte, Oklahoma. Otázkou spíš je, k čemu dotyčný ony propriety měl. Dost pochybujeme, že své vysvětlení – „chtěl jsem stvořit superhada“ – myslel úplně vážně.

Pes kapitánku sežral

„Kapitán Evropa“ Carola Racketeová tvrdí, že musíme přijmout půl milionu uprchlíků živořících v Libyi. „Evropské státy mají historickou odpovědnost za situaci v Africe od koloniálních dob,“ říká. Skvělý nápad statečné ženy má však jednu drobnou chybu. Až to uděláme, zvolí si lidé v půlce Evropy do čela několik nových Hitlerů a pár let poté bude mít Evropa vůči světu mnohem větší historickou odpovědnost než dnes…

Ejhle, člověk

V Barceloně chytili celníci plešatého Kolumbijce, jak pod vysokou parukou pašuje půl kila kokainu. Italští náckové navíc ve sklepě schovávali tři a půl metru vysokou raketu vzduch-vzduch a česko-ukrajinskolotyšsko-bangladéšský šachista Igors Rausis byl při hře přistižen, jak si na záchodě hraje… s mobilem a analyzuje partii. Inu, jak říká klasik: „Lidstvo je potomstvo zlé, blbé a zločinné.“

Google Don’t Pay

CIF24

Česká odnož technologického gigantu Google zaplatila loni v Česku na daních devět milionů korun. Většinu příjmů ve výši 311 milionů dolarů totiž přiznává v Irsku kvůli tamním daňovým sazbám. Na druhé straně pozitivem je, že oproti roku 2017 zaplatil Google v tuzemsku o milion víc. Když to tak půjde dál, v roce 3560 se od něj dočkáme hezké sumičky.

  • Našli jste v článku chybu?