Menu Zavřít

Padlo mu hned do ruky

13. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Šéf Alcatelu preferuje sportovní variantu civilního vozu

Jiří Nykodým, generální ředitel společnosti Alcatel Czech, má dlouhodobě dobré zkušenosti se značkou Audi. Tvrdí, že Audi 80 bylo kdysi prvním autem, které mu vysloveně „padlo do ruky“, jen co si sednul za volant. Nyní využívá nejmenší ze sedanů značky S4 s nejostřejším motorem, který je v nabídce a pohonem na všechna kola. I poté, co vyzkoušel mnoho jiných značek, Nykodým tvrdí, že Audi nabízí nejlepší skloubení očekávané míry komfortu a reprezentativnosti s vynikajícími jízdními vlastnostmi.

EURO: Jaké jsou přednosti Audi S4? NYKODÝM: Rozdíl mezi tímto vozem a většinou jiných aut je v jízdních vlastnostech, a ty mne na autě zajímají nejvíce. Jde o to, jak drží na silnici, jak se s ním dá bezpečně a rychle projet zatáčkou. Díky nastavení podvozku cítím, jak se vůz chová. Celkově je chování tohoto vozu předvídatelné a navíc má výborné dynamické vlastnosti jak při akceleraci, tak při brždění. Komfort jízdy je pro mne méně důležitý, protože je zpravidla v protikladu právě k jízdním vlastnostem.

EURO: Co byste na něm zlepšil? Má své mouchy? NYKODÝM: Ten vůz, je-li používán pro účel, ke kterému byl zkonstruován, nemá žádné výrazné slabiny. Mohl by být o něco lehčí - vyhovují mi lehčí auta s menší setrvačnou hmotou, která lépe akcelerují i brzdí a vůbec se lépe ovládají. A také by mohl být jen o trošku větší – stačilo by pět centimetrů navíc na zadních sedadlech.

EURO: Kolik tisíc kilometrů vozem ročně najedete? NYKODÝM: Asi třicet tisíc kilometrů.

EURO: Jaká je jeho technická specifikace a výbava? NYKODÝM: Velmi bohatá je již standardní výbava. Motor je osmiválec s výkonem přes 330 koní, auto má sportovně naladěný podvozek, speciální sedačky mají velmi dobré boční vedení.

EURO: Používáte ještě jiný automobil? NYKODÝM: Soukromě používám Audi A4, které není tolik sportovní, ale je to vůz, jenž mám již několik let a jsem s ním velmi spokojen. Občas jezdím s automobily z půjčoven, většinou na zahraničních cestách. Kromě toho jsem ještě v minulých letech absolvoval několik závodů mistrovství České republiky cestovních vozů s různými auty. V loňské sezoně to byl dvoulitrový pohárový speciál Renault Clio RS.

EBF24

EURO: Kdy máte v úmyslu vůz obměnit? NYKODÝM: Vzhledem k tomu, že se jedná o firemní vůz, budu jej měnit v souladu s interními předpisy naší společnosti, tedy zhruba za tři roky.

Vybráno z katalogu
Audi S4, 4.2 quattro, cena od 1 800 000 korun

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).