Menu Zavřít

Passerovci srovnali skóre - konkurenční hnutí PRO PRAHU nemůže jít do voleb

1. 9. 2014
Autor: Hnutí Pro Prahu

Předvolební boj v metropoli vrcholí. V souboji dvou hnutí Pro Prahu (z toho jedno psané verzálkami – PRO PRAHU) došlo k vyrovnání skóre.

Jako první zabodovalo hnutí PRO PRAHU, když se politický „spin doctor“ Petr Dimun začal přetahovat s hnutím Pro Prahu vedeným Zbyňkem Passerem, bratrem miliardáře Radima Passera, kvůli logu. Celá věc nakonec může skončit u soudu.

Za stranou PRO PRAHU, která vznikla koalicí hnutí Pro a České suverenity, stojí vlivný pražský sociální demokrat Karel Hošek, zaměstnanci jeho firem a někdejší sociální demokratka a předsedkyně České suverenity Jana Volfová.

Teď se situace ale obrátila, pražský magistrát zakázal hnutí PRO PRAHU v nadcházejících komunálních volbách kandidovat. „V projednávané věci volební strana PRO PRAHU, která je koalicí politického hnutí PRO a politické strany Česká Suverenita, úmyslně zvolila název, který je shodný s názvem registrovaného politického hnutí Pro Prahu… Registrační úřad konstatuje, že ve věci vady kandidátní listiny volební strany PRO PRAHU nedosáhl v zákonem stanovené lhůtě nápravy podle zákona o volbách,“ dozvěděli se představitelé hnutí PRO PRAHU.

„Nezbylo tedy než kandidátní listinu volební strany PRO PRAHU, podanou pro volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy, odmítnout,“ stojí ve výroku ředitelky živnostenského a občanskoprávního odboru Evy Novákové. „Hoškovci“ se ale ještě mohou odvolat k Městskému soudu v Praze.


Čtěte více:

Vládnout Praze bude obtížnější než dosud

EBF24

Zbyněk Passer podpoří bratra i Babiše

Pražské dusno

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).