Menu Zavřít

PERSONÁLNÍ TŘESK

13. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Scania Czech Republic

PRAHA – Ve vedení firmy Scania Czech Republic nastalo 1. dubna několik klíčových personálních změn. Na pozici obchodního ředitele nastoupil Marcel Ryska a nahradil ve funkci Jana Petráně. Ryska, který má mnohaleté zkušenosti v automobilovém průmyslu, pracuje ve společnosti Scania CZ od roku 1998 jako manažer flotilového prodeje. Po absolvování Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině začal v roce 1977 pracovat nejdříve jako referent, následně jako vedoucí technického útvaru Sdružení československých mezinárodních dopravců – ČESMAD. Poté byl ve vysokých vedoucích pozicích importérských subjektů společností Volvo a Daf.

Jan Petráň, který ve společnosti Scania Czech Republic působil od roku 1994 ve funkci obchodního ředitele, je od dubna ředitelem dealerství pro Prahu a střední Čechy. Po skončení studia na ČVUT nastoupil do společnosti Liaz, kde v letech 1986 až 1994 zastával různé technické pozice. Jeho jmenování do nové funkce je v souladu s běžnou personální strategií společnosti Scania uplatňovanou nejen v České republice.

Na pozici vedoucího servisního oddělení byl jmenován Peter Pelech, který dosud ve Scanii odpovídal za projekty rozvoje prodejní sítě. Pracoval od roku 1992 ve společnosti STM, která byla nezávislým dovozcem vozů značky Scania do České republiky. Od roku 1994 zastával různé funkce v prodeji, marketingu a technické podpoře prodeje u společnosti STM na Slovensku. Dosavadní manažer servisního oddělení Viktor Šafář se stal vedoucím oddělení poprodejních služeb ve společnosti Scania Tanzania se sídlem v Dar es Salamu.

CIF24

Koncem léta plánuje Scania Czech Republic otevřít nové servisní a obchodní centrum v Brně, kde na pozici ředitele dealerství nastoupí Petr Cieslar, kte–rý doposud vedl pražské obchodní a servisní centrum. Absolvoval v roce 1990 Strojní fakultu VUT v Brně, poté pracoval ve firmě Avia ve výrobě a následně konstrukci podvozků. V roce 1993 nastoupil na pozici obchodního zástupce společnosti Scania CZ a od roku 1998 působil jako ředitel pražského dealerství.

  • Našli jste v článku chybu?