Menu Zavřít

Peugeot

14. 7. 2009
Autor: Euro.cz

Krátce mgr.

Novým prodejním ředitelem dovozce vozů Peugeot do ČR se stal bývalý šéf českého zastoupení Fordu Vladimír Vošický (46). Ve funkci nahradil Radku Brůžkovou. Kromě pěti let u společnosti Motokov působil Vošický po celou svoji kariéru u značky Ford v různých manažerských pozicích. V letech 2001 až 2007 vedl české zastoupení značky Ford v České republice jako generální ředitel. Do společnosti Peugeot přišel z pozice ředitele prodejní divize značky Ford v Rumunsku.

ÚOHS
Prezident Václav Klaus jmenoval Petra Rafaje (48) do funkce předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Jmenování Rafaje koncem června schválila vláda premiéra Jana Fischera, když jeho kandidatury bylo dosaženo na základě dohody ODS a ČSSD. Antimonopolní úřad byl bez šéfa od 8. června, kdy na funkci rezignoval Martin Pecina, ministr vnitra ve Fischerově vládě. Rafaj vstoupil do ČSSD v roce 1997 a od roku 2002 je jejím poslancem. Zkušenosti má i s komunální politikou. V letech 1998 až 2002 byl místostarostou města Frýdek-Místek, na tamní radnici působí jako zastupitel dodnes. V letech 2000 až 2002 byl také zastupitelem Moravskoslezského kraje. Rafaj je rovněž členem dozorčí rady Letiště Praha, v minulosti působil i jako předseda dozorčí rady státního podniku Povodí Odry. Vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě. Je ženatý a má dvě dcery.

MMF24

Televize Prima
Šéfredaktorkou zpravodajství a publicistiky v televizi Prima bude od 1. srpna Jitka Obzinová (45). Ve funkci nahradí Pavla Zunu, který z Primy odešel. Zuna působil na postu šéfredaktora zpravodajství a publicistiky od února 2007. Obzinová na začátku 90. let pracovala v Českém rozhlase jako zpravodajka a samostatná komentátorka. Od roku 1992 působila v České televizi. V letech 1996 až 2003 pracovala v televizi Nova. V letech 2003 až 2005 byla výrobní ředitelkou slovenské televize Joj. Posléze ji posluchači slýchali jako moderátorku Pressklubu Frekvence 1, jehož byla i dramaturgyní. V roce 2006 se stala vedoucí redakce zpravodajství ČRo 2 Praha, odkud přešla do pozice vedoucí redakce domácího zpravodajství ČRo 1 Radiožurnál.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).