Menu Zavřít

Píseň k táboráku

19. 8. 2011
Autor: Euro.cz

Politický diář

Svět se řítí do další ekonomické krize, v Evropě se spekuluje o konci eura, a tak se po dovolených vrací ke standardní politické realitě i Česko. Zaplať pánbůh. Těch pár týdnů bez denně hrozícího pádu vlády, vymýšlení taktik, jak (ne)vydat klíčovou postavu koaliční strany, či spekulací, kdo koho kde ve vnitrostranických tahanicích „zařízne“, už začínalo být opravdu nesnesitelných.
Autor Diáře je přesto ochoten připustit, že se i v Česku mohou najít devianti (s hodnotově neutrálním znaménkem), kteří by si ještě alespoň do konce srpna rádi užili dovolených a všeho, co to přináší, než se s nadšením pustí do každodenního sledování těch „opravdu zásadních“ událostí. Namísto toho, aby obdobní devianti (nedejbože i stoupenci nejrůznějších -ismů) využívali volného času ke studiu odborné literatury a příkladně si v ní podškrtávali barvičkami klíčové pasáže, věnují se zhusta plebejským kratochvílím typu hraní na kytaru a zpěvu u táborových ohňů. Aby autor Diáře dokázal, že dokáže vlídně přimhouřit oči i nad podobně nevyspělými spoluobčany, rozhodl se jim po poradě s Wabi Kolbenem i Daňkem a hudebním dramaturgem Radiožurnálu nabídnout tip na písničku, se kterou se dá před dívkami u táborového ohně nadělat spousta parády. Jedná se o song punkové kapely Visací zámek z jejich posledního alba Klasika. Písnička se jmenuje Prezident a její akordy jsou: gis, A, gis, A, H, A, gis, A, gis, A (pro sloku), gis, cis, gis, cis, H, cis (pro refrén číslo jedna) a gis, fis, E (pro refrén číslo dvě).

Počuvajte chalani aký je vlastne ten váš prezident?

Chodí pěkně oblečenej
Vždycky v kravatě
Hýždě mu obepínaj
Nový gatě
Ref1: A jó a jó prezident je buzna!
A jó a jó prezident je buzna!

Pod knírem má úsměv
Chová se vlídně
Pracuje klidně
I osmkrát týdně
Ref1: A jó a jó…

Má hrozně rád lidi
A rád jim poradí
Takhle to vidí
Už od mládí
Ref1: A jó a jó…
Ref2: Jaký je však v soukromí
To ví jen jeho pes (3x)
A on snad psa ani nemá
Ref1: A jó a jó…

Nikdy není naštvaný
Ani rozčilený
Bez rozdílu nahlíží
Na muže i ženy
Ref1: A jó a jó…

Do hospody nechodí
A nemluví sprostě
Drží se svého úřadu
Prostě
Ref1: A jó a jó…

Všem nám dobře rozumí
I když sám je jiný
Vychovává nás
Jak dcery a syny
Ref1: A jó a jó…
Ref2: Jaký je však v soukromí…
Ref1:A jó a jó…

ebf - tip - debata

Příště se společně můžeme naučit skladbu skupiny Orlík Bílej jezdec, případně blackmetalovou klasiku skupiny Venom Countess Bathory.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).