„Základem ročenky je recenze 86 minipivovarů z celé republiky. Dozvíte se tak třeba, čím nás uhranul ostravský fenomén jménem HoppyDog, jak se v budějovickém univerzitním Čtyráku vaří z chlebových kůrek nebo jak dopadl restart Krkonošského medvěda ve Vrchlabí“ popisuje Ondřej Stratilík. Kromě toho přináší Top české pivo 2019 i aktuální seznam všech funkčních varen.
Květnový večer, který ozdobil například vyhlášený sládek Pavel Palouš z pražského Cobolisu, otec a syn Sásové ze sokolovského Permona nebo Michal Havrda a Miriama Jóbová z čerstvého žateckého úkazu Pioneer Beer, patřil především pivovarským. Hosté tak měli jedinečnou příležitost načepovaná piva zhodnotit přímo s jejich autory. A že bylo co degustovat. Kromě nové desítky a ležáku z Budějovického Budvaru kohouty nabízely i nejrůznější speciality z krnovské Nachmelené Opice, Zichovce anebo pražského Trilobitu. 1