Menu Zavřít

PLZEŇSKÁ ROŠÁDA

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Škoda

Novým generálním ředitelem plzeňské Škody se stal Otakar Filipec. Zároveň byl 1. dubna zvolen místopředsedou představenstva. Čtyřicetiletý Filipec absolvoval Vysokou školu dopravní a spojů v Žilině v roce 1989 a dva manažerské kursy na počátku devadesátých let. V letech 1990 až 1993 vykonával funkci ředitele státního podniku SPT Telecom a poté působil v dalších firmách zabývajících se telekomunikacemi.

Do čtyřčlenného představenstva byli kromě něho zvoleni i další odborní ředitelé. Karel Klíma, který zastává post finančního ředitele, již dříve pracoval ve finančním úseku Škody Plzeň. Personálním ředitelem se stal Jan Bulka z právního úseku firmy a ředitelem úseku rozvoje Emanuel Kodym. Ten do loňského roku působil jako poradce bývalého generálního ředitele Lubomíra Soudka.

CIF24

Předešlé vrcholové vedení a představenstvo Škody – Martin Roman, Tomáš Krsek, Michal Kraus a Jiří Zapletal – rezignovalo, aby mohlo přejít do stejných funkcí v nově utvořené Škodě Holding. Tu založila Škoda Plzeň spolu s věřiteli a Revitalizační agenturou v rámci projektu restrukturalizace firmy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).