Menu Zavřít

PO NÁS POTOPA

29. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Vedra vystřídalo skotské počasí

CIF24

Zvoláním Po nás potopa zhodnotila počasí moderátorka Bára Štěpánová večer 7. července v Mariánských Lázních. Sjeli se sem partneři a hosté Eurotelu a České profesionální golfové asociace (PGA) na druhý hlavní turnaj letošní Eurotel Czech PGA Open Golf Tour 2001. Je hezkou tradicí, že série dvoudenních turnajů profesionálů doprovází kvalitně organizované turnaje amatérů v několika kategoriích a s výborným zázemím.
Pro–Am čtyřčlenných družstev vedených profesionálem systémem Texas
Scramble se hrál v sobotu. Téměř tropická vedra panující po celý týden naši zemi v sobotu po poledni opustila a přišlo pravé skotské pořasí – déšť a vítr. Situace vyvrcholila kolem šesté hodiny, kdy se nad Mariánkami téměř zcela zatmělo a spustil se liják nevídaných proporcí. Turnaj byl přerušen a po necelé hodině ukončen. Vzhledem k tomu, že poslední startující družstvo stihlo právě dokončit pouze desátou jamku, hodnotilo se všem pouze prvních deset jamek. Vítězem se stalo družstvo ve složení Piga, Pěnkava, Porš s profesionálem J. Kučerou, na druhém místě skončilo družstvo K. Čechovského ve složení Richter S., Kučera D., Loužecký a bronz vybojoval tým ve složení Stockton, Zemplimer, Gudrun s profesionálem M. Jandou.
Večer se pak všichni sešli ve stanu bičovaném neutuchajícím deštěm a větrem nedaleko prvního odpaliště k vyhlášení výsledků Pro–Amu a rautu.
Déšť v noci ustal. Hřiště, jeho pracovníci i organizátoři zvládli vše na výbornou a turnaj mohl začít dle plánu v sedm hodin ráno. Po kategorii profesionálů, kteří hrají dvě kola (v pondělí druhé), vyrazili „na trať amatéři rozdělení do kategorií 0–18,5, 18,5–26,4, 26,5–36 a samostatná kategorie pro držitele Zelených karet. Počasí se již umoudřilo, i když k letnímu mělo ještě daleko.
V kategorii HDC 0–18,5 zvítězil Alan Babický (PKGK) se 41 stablefordovými body (69 ran – 3 rány pod par hřiště). V kategorii HDC 18,5–26,4 zvítězil Jaroslav Fiury (GKL) se 40 body, v kategorii HDC 26,5–36 Martin Deml (GCPY) a v samostatné kategorii pro držitele Zelených karet získal prvenství Miroslav Král (PKGK) z Eurotelu se 36 body a uhrál si HDC 36. V soutěži profesionálů vedl po prvním kole Karel Skopový jr. se 70 ranami (2 pod par). Ve druhém kole zahrál lépe a zvítězil se 139 ranami: 70,69 (–5). Na druhém místě skončil Petr Štrougal se 142 ranami: 73,69 (–2) a třetí Paul Herbert, 146 (+2).

  • Našli jste v článku chybu?