Bez výpočetní techniky si dnes není možné představit provoz moderní restaurace. Od účetnictví a pokladních systémů, přes vedení skladového hospodářství, všude najde uplatnění. Nedávno představila společnost GastroSystems, dodavatel řídících hotelových a restauračních systémů, nový restaurační systém Gastro Easy.
Bez výpočetní techniky si dnes není možné představit provoz moderní restaurace. Od účetnictví a pokladních systémů, přes vedení skladového hospodářství, všude najde uplatnění.
Nedávno představila společnost GastroSystems, dodavatel řídících hotelových a restauračních systémů, nový restaurační systém Gastro Easy. Jde o lokální softwarové řešení určené pro malá a střední restaurační a hotelová zařízení. K jeho provozu stačí běžný personální počítač s operačním systémem Windows, umožňuje vedení pokladen a skladového hospodářství. Jednoduchý software za přijatelnou cenu doplňuje nabídku pokladních systémů a programů skladového hospodářství. „Uživatelské rozhraní systému nabízí dvě možnosti ovládání - pomocí programovatelné pokladní klávesnice a také přes dotekovou obrazovku,“ říká David Beška, obchodní ředitel společnosti GastroSystems. „Jeho přínos spočívá v tom, že vhodně doplňuje pokladní systém a dává šanci zákazníkům s omezenými finančními možnostmi. Díky možnosti propojení s recepčním systémem se stává také zajímavou alternativou pro menší a střední hotely,“ dodává David Beška.
Klíčové vlastnosti
* Kompletní řešení pro restaurační zařízení umožňuje řízení provozu, kontrolu pohybu zboží, vyhodnocování statistik, ochranu dat atd.
* Modul pokladna - restaurační režim s otevřenými účty, možnost převodů mezi účty, částečné platby s výběrem položek, slevy, dealerské kategorie, magnetické karty pro identifikaci obsluhy, hotovostní i bezhotovostní platby, okamžitý stav pokladního deníku, tisk kuchyňských bonů, výběr zboží z ceníku, široký výběr obsluhovaných periferií, možnost prodeje i při výpadku sítě, zákaznické karty.
* Skladové hospodářství - možnost vedení více skladů a jejich sledování, tvorba kalkulací, balíčků, skupinové přecenění, příjem, výdej a převod zboží, inventura, automatické vyskladnění prodejů z pokladny, statistické náhledy, grafy.