Menu Zavřít

Pod jednou střechou. Podnikatel Rosenbaum zakládá skupinu EHS, její součástí se stanou Bezrealitky i Maxima

29. 7. 2021
Autor: Bezrealitky
  • Český investor Marek Rosenbaum založil novou skupinu EHS, s níž chce dobýt evropský realitní trh

  • Skupinu budou prozatím tvořit čtyři subjekty – platforma Bezrealitky, realitní kancelář Maxima, Český nemovitostní trust a také služba Tvůj Správce. Během nadcházejících měsíců by se však měla rozšířit o další nové členy

  • Vedení EHS, do jehož čela se postaví dosavadní šéf Bezrealitky Hendrik Meyer, chce během prvního roku své existence dosáhnout na konsolidovaný miliardový obrat


Český realitní trh čeká proměna. Osobou, která za ni bude zodpovědná, není nikdo jiný než Marek Rosenbaum - jediný současný vlastník oblíbené internetové platformy Bezrealitky, která je v tuzemsku podepsána pod více než 20 procenty veškerých zprostředkovaných prodejů a pronájmů nemovitostí.

Právě Rosenbaum nyní založil zcela novou skupinu, jejímž cílem je dostat subjekty, v nichž má známý investor podíl, pod jednu střechu a vytvořit z ní největší a nejkomplexnější realitní službu nejen na území Česka, ale také v ostatních zemích Visegrádské čtyřky (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko) a posléze i celé Evropy.

Skupina ponese název European Housing Servises (EHS) a do jejího čela se postaví dosavadní šéf Bezrealitky Hendrik Meyer. Jako taková se bude skládat celkem ze čtyř jednotlivých subjektů, které vedle zmíněné platformy tvoří ještě realitní kancelář Maxima, Český nemovitostní trust a služba Tvůj Správce.

Pandemie zacloumala s cenami nájmů a majitelé bytů nevědí, kolik si za ně mají říct. Do hry tak vstupuje umělá inteligence
Přečtěte si také:

Pandemie zacloumala s cenami nájmů a majitelé bytů nevědí, kolik si za ně mají říct. Do hry tak vstupuje umělá inteligence

„Spojujeme realitní projekty, které prokázaly, že mohou fungovat ve vzájemných synergiích,“ nechal se slyšet Meyer. „Spojujeme také zkušené manažery, kteří mají mnohaletou zkušenost s českým i evropským trhem a totožnou osobní misi – hledat cesty, jak dělat bydlení dostupnější a zajistit otevřený realitní trh pro majitele nemovitostí i zájemce o bydlení. A spojujeme i široce rozkročené kompetence – na jedné straně lidský přístup a servis, na druhé straně digitální zkušenost, to vše postavené na vlastních kvalitních datech,“ dodal.

Plány nově vznikající skupiny se rozhodně řadí mezi ty ambicióznější. Do roka chce totiž dosáhnout na konsolidovaný obrat přesahující částku jedné miliardy korun: „Porosteme na tom, co umíme skvěle. Díky velmi vysokému zásahu a vlastní efektivitě, která mimo jiné vyplývá právě ze vzájemné spolupráce mezi členy skupiny, si můžeme dovolit růst na nízkomaržových projektech a umíme profitovat na detailech. To nám zároveň dává možnost velice rychle reagovat na aktuální trendy, což v takovém objemu umí na evropském trhu málokdo.“

Sázka na mikrodevelopment

Platforma Bezrealitky, založená úspěšným českým podnikatelem Jakubem Havrlantem, před časem spustila projekt, v rámci něhož se z role pouhého zprostředkovatele nájemního bydlení tak trochu posunula do pozice developera, respektive mikrodevelopera. Po celém Česku totiž začala skupovat starší nemovitosti, které na vlastní náklady zrekonstruovala a následně opět vrátila na trh k prodeji novým zájemcům. Velice podobné činnosti se přitom věnuje i další subjekt spadající do EHS, a sice Český nemovitostní trust, v němž skupina drží 50procentní podíl.

Trust podle vyjádření společnosti proinvestoval jen za poslední měsíc částku čtvrt miliardy korun a s pomocí platformy Bezrealitky a realitní kanceláře Maxima udal na trhu byty a domy v hodnotě 50 milionů. Vedení společnosti věří, že právě toto je jedna z možných cest, jak řešit aktuální nedostatek cenově dostupného bydlení.

Vykoupit, rekonstruovat, prodat. Na pořízení starších nemovitostí jsme dali už 200 milionů, říká šéf Bezrealitky Meyer
Přečtěte si také:

Vykoupit, rekonstruovat, prodat. Na pořízení starších nemovitostí jsme dali už 200 milionů, říká šéf Bezrealitky Meyer

Posledním dílkem tvořícím nově vzniklou Rosenbaumovu skupinu pak je služba Tvůj Správce. Ta, jak už název subjektu naznačuje, se pro změnu zaměřuje na správu bytů a garanci platby nájemného. Služba je na trhu aktivní čtyři roky, během nichž se její portfolio rozrostlo na více než 500 bytových jednotek v Praze a okolí. Objem vyplaceného nájemného, které skrze ni prošlo majitelům těchto nemovitostí, přesahuje hranici 70 milionů korun. Velikost podílu, jež EHS ve jmenované službě drží, činí opět 50 procent.

CIF24

Aby mohla skupina splnit vytyčené finanční cíle pro svůj první rok existence, čeká ji v příštích měsících další rozšíření. O koho konkrétně se bude jednat, nicméně její šéf neupřesnil. „Nemá smysl, abychom stavěli vlastní projekty na zelené louce. Kde to půjde, chceme jít cestou investice do schopných realitních firem a jejich lídrů. Kupujeme nejen firmy, ale i vize, kterým umožníme díky našemu dosahu a kapitálu rychle vyrůst. Do konce roku se budeme snažit rozšířit EHS o realitní projekty, které cílí na prémiovou klientelu, zajistí financování nebo se zaměří na zlepšení prezentace nabízených nemovitostí,“ uzavřel Meyer.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).