Menu Zavřít

POD JMÉNEM HVĚZDY

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Telekomunikační montáže

PRAHA – Společnost TMP–Telekomunikační montáže Praha se rozhodla k zásadní změně. Na trhu bude nyní působit pod názvem Vegacom. Tohoto přerodu bylo dosaženo tak, že TMP převedla hlavní výrobní části podniku na svou stoprocentní dceřinou firmu TMPMobil. Souběžně tato dcera podala obchodnímu soudu návrh na zápis změny názvu na Vegacom. Předseda představenstva TMPMobil (Vegacomu) Pavel Veselý říká, že těmito kroky se oddělil i nepotřebný majetek, a byl tak učiněn poslední krok restrukturalizace.

Důvodem ke změně názvu byl prý fakt, že slovo telekomunikace je stále více nahrazováno obecnějším a širším výrazem komunikace (název Vegacom byl odvozen právě od tohoto slova a názvu dominantní hvězdy v souhvězdí Lyra). Vypuštěním slova Praha má být zase zdůrazněna celorepubliková působnost.

WT100

Vegacom by chtěl posílit svou pozici nejvýznamnějšího integrátora komunikačních systémů a sítí na domácím trhu. Firma chce usilovat také o expanzi na zahraniční trhy, především středoevropské. Vegacom očekává, že v roce 2001 jeho tržby dosáhnou minimálně 1,2 miliardy.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).