Menu Zavřít

POD KONTROLU UNIPETROLU

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

AliaChem

PRAHA – Šéfové AliaChemu se zatím udrželi na svých postech. Nový vlastník, společnost Agrobohemia, kontrolovaná rovným dílem holdingy Agrofert a Unipetrol, provedla personální změny pouze v dozorčí radě a v představenstvu AliaChemu. Dohled nad řízením firmy svěřila spíše Unipetrolu.

Holding Unipetrol má nově v představenstvu AliaChemu dvě křesla: zastupují ho generální ředitel a předseda představenstva Pavel Švarc a generální ředitel Benziny (stoprocentní dcery Unipetrolu) Svatopluk Sýkora. Tito noví členové doplnili původní pětičlenné představenstvo složené z výkonných ředitelů AliaChemu. Předsedou zůstal generální ředitel AliaChemu Pavel Brůžek. Místopředsedou je ředitel odštěpného závodu Fatra Jaroslav Toufar a členy se stali ředitel odštěpného závodu Synthesia (a předlistopadový ministr průmyslu) Petr Hojer, finanční ředitel AliaChemu Martin Barták a personální ředitel AliaChemu Miroslav Crha.

WT100

Agrobohemia koupila téměř padesátiprocentní podíl AliaChemu z konkursní podstaty Chemapol Group. Na mimořádné valné hromadě AliaChemu si od 7. listopadu zajistila dvě křesla v dozorčí radě (EURO 46/2000) a změnou stanov i vliv na volbu představenstva. V dozorčí radě zastupuje Agrobohemii Miroslav Kornalík z Unipetrolu a Dagmar Negrová z Agrofertu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).