Menu Zavřít

Podnikatelská rychlovka: Krůtí sendviče s brusinkami

23. 10. 2010
Autor: profit

Kombinace krocana a brusinek je v americké společnosti považována za sváteční, protože se tradičně servíruje jako slavnostní večeře na Den díkůvzdání.

Foto: wordpress.com

Průměrní krocani mívají kolem 15 kilogramů, ti nejmenší šest, a proto obvykle hodně masa zbývá. Sendviče jsou pak možností, jak zužitkovat to, co se nesnědlo. Vzhledem k tomu, že u nás Díkůvzdání neslavíme, můžeme si krůtí sendvič dopřát kdykoliv. Vedle krůtího masa obsahuje ještě dvě další superpotraviny – brusinky a vlašské ořechy, takže čím častěji si takový sendvič dopřejete, tím lépe. A nemusí to být pouze sendvič. Pokud toastový chléb vyměníte za tmavou bagetu, na tu další přísady hezky naaranžujte a druhou vrstvu pečiva vynecháte, vzniknou netradiční a zdravé obložené chlebíčky.

Suroviny na čtyři sendviče:

• 1 lučina

• sůl podle chuti

• pár kapek ořechového oleje

• 1 lžíce jemně strouhaného křenu

• 1 lžíce kompotovaných brusinek

• 4 půlky vlašských ořechů, nasekané

• 4 plátky toastového chleba

• 4 plátky uzené krůtí šunky

FIN25

Postup:

Lučinu smíchejte s křenem, trochou ořechového oleje, solí, brusinkami a sekanými ořechy. Toastové chleby namažte ochucenou lučinou, na dva z nich položte po dvou plátcích krůtí šunky a přiklopte zbývajícími dvěma krajíčky. Lehce stiskněte a překrojte napůl tak, aby vznikly trojúhelníky.

  • Našli jste v článku chybu?