Kombinace krocana a brusinek je v americké společnosti považována za sváteční, protože se tradičně servíruje jako slavnostní večeře na Den díkůvzdání.
Foto: wordpress.com
Průměrní krocani mívají kolem 15 kilogramů, ti nejmenší šest, a proto obvykle hodně masa zbývá. Sendviče jsou pak možností, jak zužitkovat to, co se nesnědlo. Vzhledem k tomu, že u nás Díkůvzdání neslavíme, můžeme si krůtí sendvič dopřát kdykoliv. Vedle krůtího masa obsahuje ještě dvě další superpotraviny – brusinky a vlašské ořechy, takže čím častěji si takový sendvič dopřejete, tím lépe. A nemusí to být pouze sendvič. Pokud toastový chléb vyměníte za tmavou bagetu, na tu další přísady hezky naaranžujte a druhou vrstvu pečiva vynecháte, vzniknou netradiční a zdravé obložené chlebíčky.
Suroviny na čtyři sendviče:
• 1 lučina
• sůl podle chuti
• pár kapek ořechového oleje
• 1 lžíce jemně strouhaného křenu
• 1 lžíce kompotovaných brusinek
• 4 půlky vlašských ořechů, nasekané
• 4 plátky toastového chleba
• 4 plátky uzené krůtí šunky
Postup:
Lučinu smíchejte s křenem, trochou ořechového oleje, solí, brusinkami a sekanými ořechy. Toastové chleby namažte ochucenou lučinou, na dva z nich položte po dvou plátcích krůtí šunky a přiklopte zbývajícími dvěma krajíčky. Lehce stiskněte a překrojte napůl tak, aby vznikly trojúhelníky.