Menu Zavřít

Policie obvinila kvůli zakázkám pražské TSK tři lidi a jednu firmu

7. 3. 2017
Autor: čtk

Národní centrála proti organizovanému zločinu dnes obvinila tři lidi a jednu firmu ze sjednání výhody v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek pražské Technické správy komunikací (TSK). Policie provádí v souvislosti s trestním stíháním prohlídky v Praze i jiných městech.

TSK je příspěvková organizace hlavního města, která se stará o pražské komunikace a chodníky. Město nyní dokončuje transformaci firmy na akciovou společnost. Policisté dnes zasahovali v jejím sídle v Praze 1 a také v ulici Na Bojišti v Praze 2, což potvrdila mluvčí společnosti Barbora Lišková. Podle Pražáka se však domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků konají „na řadě míst v Praze i v dalších městech“. Kauzou se zabývá policejní odbor závažné hospodářské trestné činnosti.

„Ano, mohu to potvrdit. Důvod zásahu nám ale není známý a situaci nebudeme nijak komentovat. Policistům samozřejmě poskytujeme plnou součinnost,“ řekla k dnešní akci Lišková.

Podle dostupných informací přišla asi dvacítka policistů do sídla organizace v ulici Řásnovka na Starém Městě zhruba kolem 15:00. Vydali se také Na Bojiště, kde pracují zaměstnanci, kteří mají na starosti mimo jiné semafory, světelné informační tabule nebo kamerový systém. Sídlí tam i útvar, jenž zpracovává například podklady pro žádosti o evropské dotace.

Trestný čin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě spáchá ten, kdo sjedná některému z dodavatelů či soutěžitelů výhodnější podmínky na úkor jiných, a to v úmyslu způsobit jinému škodu nebo opatřit sobě či jinému člověku prospěch. V základní sazbě za to hrozí až tříleté vězení nebo zákaz činnosti, úřední osoby lze za určitých okolností potrestat až deseti lety odnětí svobody.

MMF24


Čtěte:

V pražské TSK skončil exposlanec ODS Vidím

Na Jana Vidíma místo na kandidátce ODS nezbyde


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).