Menu Zavřít

Politička v Milionáři

13. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Ztroskotala na reverendovi

CIF24

PRAHA (jpš) - Kouzlu soutěžního pořadu Chcete být milionářem?, který se již dva roky objevuje na obrazovce TV Nova, podléhají i politici. V předminulém týdnu se soutěžního klání zúčastnila Naděžda Vodsloň-Chorkovská známá z prostředí sociální demokracie, kde se věnuje dopravní problematice. Odnesla si 160 tisíc korun, když klíčovou otázku za 320 tisíc nakonec vzdala. Byla tázána, čím byl otec první dámy soulu Arethy Franklinové. Správnou odpověď, reverend, řekla moderátorovi až ex post. „Měla jsem zariskovat,“ zalitovala v rozhovoru pro týdeník EURO dodatečně svého rozhodnutí.
Naděžda Chorkovská (52) se narodila v Klášterci nad Ohří. Vystudovala Stavební fakultu ČVUT Praha. Ve stavebnictví také působila větší část svého života. Nejdříve v Československu (Vodní stavby), po emigraci v roce 1979 (s manželem a dcerou) u stavebních firem v Bavorsku. S německými společnostmi spolupracovala i v devadesátých letech. V roce 1998 začala pracovat pro Generální inspekci Českých drah.
Nyní žije v Kadani. Je členkou tamní městské organizace ČSSD, čímž navázala na své někdejší členství v německé SPD (v KSČ v letech 1967 až 1970). Působí v ústřední odborné komisi ČSSD pro dopravu. Byla zvolena jako delegát s hlasem rozhodujícím na stranický sjezd v roce 2003. Je navrhovaná do Ústředního výkonného výboru sociálních demokratů. Manžel Pavel Vodsloň, vystudovaný strojař, je zaměstnán u firmy Bauer-Spezialtiefbau ve strojním vývoji. Dcera Zuzana letos úspěšně ukončila studium medicíny. Naděžda Vodsloň-Chorkovská uvádí jako své zájmy politiku, historii, létání, střelbu a literaturu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).