Menu Zavřít

Popkulturní akce Comic-Con míří do Prahy. Představí se herci, spisovatelé i kreslíři

14. 10. 2019
Autor: čtk

V Praze se poprvé uskuteční celosvětově nejslavnější festival popkultury Comic-Con. Návštěvníci pražského O2 universa se budou moci setkat s herci, spisovateli, komiksovými výtvarníky a dalšími umělci. Comic-Con se bude konat ve dnech 7.-9. února 2020.

Festival se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánru sci-fi, fantasy a horor. Součástí Comic-Conu budou setkání s filmovými herci a dalšími umělci, promítání, besedy, workshopy, soutěže, výstavy i koncerty.

První ročník této akce v Praze je vyústěním dlouhodobého trendu, kdy se dříve okrajové žánry jako je fantasy či science fiction stávají stále populárnější napříč společností. „To, co bývalo dřív okrajovou zábavou pro geeky, je dnes mainstreamem,“ uvedl za organizátory Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio. „Všichni známe a milujeme universa Star Wars, Star Treku, Harryho Pottera, Pána prstenů nebo třeba Hry o trůny,“ dodal.

Účast na pražském Comic-Conu již potvrdil Ron Perlman, představitel filmového Hellboye. „Moc se těšíme, že představíme fanouškům tak výrazného a známého herce, jakým je právě Ron Perlman. Comic-Con Prague se zúčastní i Casper Van Dien známý například z Hvězdné pěchoty, Ian McElhinney ze Hry o trůny a další herci a herečky, komiksoví autoři, spisovatelé a jiní vzácní hosté,“ uvedl Václav Pravda, programový ředitel festivalu.


Woodstock pohledem financí: pořadatelé prodělali kalhoty, stánek s hamburgery lidé kvůli jejich ceně zapálili

Woodstock


Záštitu nad Comic-Con Prague 2020 převzal primátor Prahy Zdeněk Hřib (piráti). “Spousta z nás zná festival Comic-Con například prostřednictvím seriálu Teorie velkého třesku. Jsem rád, že podobné akce postupně vznikají i u nás v Praze, protože fanoušků popkultury a komiksů je u nás opravdu hodně,“ řekl Hřib.

Akce se odehraje na 12 tisících metrech čtverečních nového kongresového centra O2 universum. Hala v těsné blízkosti O2 areny byla otevřena v září.

Dále čtěte:

Lou Fanánek Hagen: Děti mi závidějí, jak jsem si užil devadesátky

Obchod s hudbou Bontonland končí. Akcionáři rozhodli o dobrovolné likvidaci

ebf - tip - debata

Ekonomika superstar. V hudebním průmyslu vítěz bere vše

Hudební festivaly nad propastí. Bojí se EET

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).