Menu Zavřít

Poradce bude řídit finance

5. 6. 2007
Autor: Euro.cz

ČKD

WT100

Strojírenská skupina ČKD posílila svůj nově se tvořící vrcholný manažerský tým. Na post finančního ředitele nastoupil Petr Křeček (35), který by se měl v průběhu června stát i místopředsedou představenstva. Petr Křeček je po generálním řediteli Janu Musilovi, jenž do ČKD přišel v únoru letošního roku, dalším manažerem, který má jedné z nejslavnějších českých značek pomoci k dalšímu růstu.
Křeček má za sebou bohaté zkušenosti z působení u mezinárodní poradenské firmy A. T. Kearney, pro niž pracoval nejen v Evropě, ale několik let i v USA. V letech 2004 a 2005 byl členem vedení Českého Telecomu. Jako výkonný ředitel pro transformaci Českého Telecomu a Eurotelu měl na starost především jejich spojení do jedné firmy včetně nalezení nejvýhodnějších synergií. V této pozici se také podílel na úspěšné privatizaci a prodeji většinového podílu společnosti Telefónica. Naposledy působil jako externí poradce některých zahraničních společností.
Petr Křeček vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, poté absolvoval CMC v Čelákovicích, Copenhagen Business School v Kodani a v roce 2005 University of Pittsburgh v USA. Je držitelem titulu MBA. K jeho zálibám patří sport, zejména golf a squash. Je ženatý a má dceru.

  • Našli jste v článku chybu?