Menu Zavřít

Pošta osloví 20 bank a pojišťoven s nabídkou partnerství

18. 4. 2016
Autor: Archiv Euro

Česká pošta do konce dubna osloví zhruba desítku bank a deset pojišťoven, zda by měly zájem o spolupráci po roce 2017, kdy poště vyprší smlouva s ČSOB a Českou pojišťovnou. Poté chce nabídky transparentně posoudit. Uvedli to zástupci pošty.

Pošta bankovní služby poskytuje svým zákazníkům čtvrt století, pojišťovací služby 15 let. Poště má s výběrem nových partnerů radit společnost Deloitte.

„V létě letošního roku bychom chtěli mít jasno, která z nabídek je pro nás nejvýhodnější. Zda to budou stávající partneři, se kterými Česká pošta spolupracuje, nebo některý z dalších subjektů, které Česká pošta osloví, aby předložily své nabídky,“ uvedl ředitel úseku řízení pobočkové sítě pošty Hanuš Thein.

KL24

Spolupráce by měla přinést minimálně přes 1,5 miliardy korun ročně

Pošta nedávno oznámila, že nebude žádat o bankovní licenci, ale i po roce 2017 bude poskytovat finanční služby ve spolupráci s partnery. Spolupráce by jí měla přinést minimálně tolik, co v současnosti, tedy přes 1,5 miliardy korun ročně.

Česká pošta má síť 3200 poboček v 2500 obcích České republiky. Podnik realizuje měsíčně 1,6 milionu maloobchodních finančních transakcí. V přímém denním kontaktu se zákazníky je přibližně 16 500 zaměstnanců.

  • Našli jste v článku chybu?