Menu Zavřít

Pot a svaly až na druhém místě

25. 3. 2005
Autor: Euro.cz

Wellness: Holmes Place

Každý den to místo míjejí cestou do práce a domů desetitisíce lidí. Jenže stovky jich zastaví a vstoupí dovnitř.

„Zájem o členství půl roku před otevřením překonal všechna očekávání,“ říká corporate sales manažerka sportovně-relaxačního klubu Holmes Place Lucie Giňová. Po pěti měsících od otevření v obchodním centru Nový Smíchov je klub zhruba na šedesáti procentech kapacity. „Noví členové přicházejí na doporučení známých nebo na základě reklamy. Kolemjdoucích je již méně,“ popisuje Giňová. Kdo by měl zájem o jednorázový vstup, má smůlu - klubové členství je pouze roční. Co vlastně nabídka Holmes Place, prvního středoevropského centra londýnského řetězce zahrnuje?

Zastavení 1.

Na první pohled vypadá recepce klubu, jako by šlo o luxusní hotel. Jenže usměvavá obsluha v kostýmku vám předá kombinační zámek od skříňky a dva ručníky - na otírání potu a po sprchování. Prostor navržený studiem Jules Millner Architects je vyvedený v kombinaci dřeva, skla a kovu a působí uklidňujícím dojmem. Ten ještě podtrhuje všudypřítomná pomalá hudba. V prostorné šatně uložíte věci do dřevěné skříňky (mít sako a kabát, měli byste si raději vzít skříňky dvě) a vpřed!

Zastavení 2.

Při první návštěvě má zákazník nárok na hodinku s osobním trenérem: dozví se základní pravidla cvičení, změří mu objem vody, tuku a svalů v těle, zjistí případné disbalance, doporučí vhodné cviky a připraví tréninkový program. Pokud bude mít zájem o asistenci osobního trenéra i do budoucna, musí si připlatit. Klub také nabízí několik desetihodinových balíčků, u nichž garantuje vytyčený cíl (například Reduce - snížení váhy, Reshape - posílení a tónování svalstva, či Refuel - správná výživa). „Zájem o asistenci osobního trenéra je velký,“ říká šéf osobních trenérů Jan Hnilička. „Většina zákazníků jsou normální lidé se sedavým zaměstnáním, kteří chtějí posílit problémové partie, jako jsou záda a podobně. Méně je těch, kdo sem chodí ,honit‘ svaly, a tomu odpovídají i nižší zátěže na činkách.“

Fitness je rozdělen na dvě části: kardio, kde vládnou rotopedy, šlapadla a běžecké trenažery, a klasickou posilovnu se stroji a prostorem pro protažení. S fitnessem sousedí sál takzvaného Studia: zde se cvičí různé formy aerobiku, power jógy, pilates. „Největší důraz klademe na ,core‘, čili správné držení těla a páteře. Zaměřujeme se na posilování hlubokých svalů,“ popisuje vedoucí Studia Daniel Müller. O tyto formy je překvapivě velký zájem i mezi muži. Součástí Studia je ještě menší sál plný x-biků. Mají pohyblivá řídítka, takže se na nich oproti klasickým rotopedům posiluje i horní část těla.

Zastavení 3.

Dost bylo cvičení, je čas na regeneraci. Rychlá sprcha v modro-bílém provedení (sprchový gel v každém boxu) a po schodech nahoru do sálu s jakuzzi. Opět tlumená hudba a světla, elegantní lehátka, bazének s teplou vodou uprostřed. Sauna září novotou; pro vkus některých kapku přetopená (teploměr ukazoval přes sto stupňů v horním patře), ale jinak příjemné uvolnění. Jen ten ledový bazének tu chybí… Ještě je zde společná pára (najdete i oddělenou ve sprchách). Po dvou kolech v sauně si v teplých lázních jakuzzi může zákazník pustit trysky a nechat si masírovat namožená záda a svaly nohou. Skoro se chce usnout, jako se to podařilo pánovi na lehátku.

Zastavení 4.

Do Spa & Beauty Clinic může vstoupit i nečlen, členové klubu mají ale desetiprocentní slevu. Nabízených služeb je mnoho: od masáží (klasické, sportovní, thajské, lávovými kameny…) přes depilace a manikúru či pedikúru po kosmetiku. „Na tu chodí stále více mužů,“ uklidňuje kosmetička Marcela nejistého zákazníka, jenž uléhá na křeslo v jednom z „pokojíků“. „Kosmetiku doporučujeme jednou za měsíc, ale najdou se i pánové, kteří chodí každých čtrnáct dní,“ pokračuje Marcela.

MMF24

Při odchodu je jasné, proč Lucie Giňová požádala, abychom neuváděli ceník členství a služeb: „Jsme radši, když zákazník přijde a všechno si nejprve sám prohlédne.“

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).