Menu Zavřít

Povodně jako začátek

30. 8. 2002
Autor: Euro.cz

Developers for Karlín

CIF24

PRAHA (men) – Pozornost developerů přitahovaly v posledních letech stále více bývalé pražské průmyslové čtvrti Karlín, Holešovice a Libeň (EURO 34/2002). Právě tyto lokality byly nejvíce postiženy při srpnových záplavách. Významní developeři působící v Karlíně a Libni založili proto konsorcium Developers for Karlín, jehož cílem je řešit vzniklou situaci.
Zakládajícími členy se staly společnosti AHI Group, Europolis Invest, Immoconsult a Real Estate Karlín Group. Tento spolek není uzavřený, připojit se mohou i další firmy. Hlavním cílem konsorcia je najít společně s Prahou 8 a magistrátem taková protipovodňová opatření, aby se situace v budoucnu již v takovém rozsahu neopakovala. Prvním krokem je vypracování studie o tom, jak postupovat a jak se chránit proti velké vodě.
Všichni členové konsorcia Developers for Karlín se shodli na tom, že chtějí i nadále pokračovat s výstavbou a rozvojem Karlína a Libně. „Ačkoliv soucítíme se všemi lidmi a firmami zasaženými povodněmi, jsme přesvědčeni, že tato situace je pro Karlín novým začátkem. Napomůže tomu, že se jeho proměna v ještě atraktivnější a bezpečnější čtvrť nejen pro obchod, ale i bydlení urychlí. Z Karlína uděláme novou čtvrť, i když nečekáme, že to bude jednoduché,“ tvrdí developeři.
Bezprostředním krokem po založení konsorcia bylo nashromáždění finančních prostředků k pořízení technických zařízení, jako jsou generátory a vysoušeče, důležitých k likvidaci škod.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).