Úspěch kuchaře Kampa Parku
V evropském finále nejprestižnější gastronomické soutěže světa Bocuse d´Or, které proběhlo ve Stavangeru, obsadil sous chef restaurace Kampa Park Jan Všetečka (na fotografii) osmou příčku z dvaceti zúčastněných a postoupil do světového finále, které se uskuteční v lednu 2009 v Lyonu. Česká republika získala čest vyslat do soutěže svého zástupce vůbec poprvé.
Péče o seniory
Středočeská Farní charita Starý Knín v červnu dokončila tříletý pilotní projekt, během nějž založila sedm nových středisek sociálních služeb. Úspěšně využila dotaci ve výši 43 mil. Kč a vyčerpala tak 97 % ze svého evropského grantu. Zaměstnat se podařilo více než 70 žen, které nyní pracují jako pečovatelky a starají se o více než 400 seniorů. Charita také získala k organizování rekvalifikačních kurzů pro pracovnice v přímé péči.