Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

30. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Úspěch pražských advokátů

Pražská pobočka mezinárodní advokátní kanceláře Gleiss Lutz získala v ročence Chambers Europe pro rok 2007 v oblasti práva hospodářské soutěže nejvyšší ocenění pro území České republiky. Její partner Martin Nedelka byl zároveň pro tuto oblast označen za vedoucího právníka. Ročenka Chambers Europe patří mezi nejprestižnější mezinárodní ročenky uveřejňující hodnocení právního trhu.

Více čoček z Klatov

Klatovská společnost Rodenstock loni vybrousila přes dvě a čtvrt milionu čoček do brýlí. V letošním roce chce výrobu umělohmotných a skleněných čoček zmodernizovat a zrychlit, do zatím posledního rozšíření výroby investuje čtvrt miliardy korun. Díky zvýšení produkce najde v technologicky náročné výrobě práci dalších 52 lidí.

Softwarové pirátství je na ústupu

O jeden procentní bod, na 39 procent, kleslo v tuzemsku množství softwaru pořízeného nelegální cestou. Česká republika se tak dostala mezi dvacet zemí s nejnižší mírou pirátství. V Evropské unii se míra softwarového pirátství drží již druhým rokem na 36 procentech, celosvětová činí 35 procent. Vyplývá to ze studie, kterou zveřejnila protipirátská organizace BSA (Business Software Alliance) sdružující výrobce komerčního softwaru.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).