Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

27. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Moravský vítr
Na jižní Moravě by mohly vyrůst další větrné elektrárny, a to ve Stavěšicích na Hodonínsku a v Banticích u Znojma. Oba projekty mají šanci na schválení. Kraj má navíc v současnosti rozhodovat zhruba o desítce projektů. Česko musí vyrábět do roku 2010 deset procent elektřiny z alternativních zdrojů.

Půl miliardy krabic
Mlékárna Kunín, producent mléka, smetany, šlehaček, jogurtů či tvarohových dezertů, dodala na trh jubilejní pětisetmilionové litrové balení mléka v krabicích Tetra Pak. Toto množství představuje objem kapaliny, která by 275krát zaplnila plavecký bazén o délce 50 metrů.

Snaží se o Fair Play
Program nazvaný Podnik Fair Play odstartoval pod záštitou Etického fóra ČR minulou středu. V průběhu letošního roku chtějí organizátoři provést etický audit u prvních desítek přihlášených českých firem. Úspěšné podniky obdrží na slavnostním večeru koncem roku etické certifikáty. Jedním z partnerů programu je Radim Passer, předseda představenstva společnosti Passserinvest Group, který podporuje Etické fórum ČR již od jeho založení v roce 1999.

CIF24

Optimističtější Češi
Čeští spotřebitelé i podnikatelé vstoupili do nového roku s větším optimismem. Jejich důvěra v příznivý vývoj tuzemské ekonomiky se v lednu zvýšila proti konci roku i loňskému lednu. Celkový indikátor důvěry vzrostl o 1,4 bodu meziměsíčně a o 2,9 bodu meziročně. Z údajů Českého statistického úřadu vyplývá, že spotřebitelé očekávají nejen zlepšení ekonomických poměrů, ale i své finanční situace. Indikátor spotřebitelské důvěry dosáhl v lednu nejvyšší hodnoty ve své historii.

  • Našli jste v článku chybu?