Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

6. 3. 2005
Autor: Euro.cz

Krátce

Stonali jsme méně
Počet případů pracovní neschopnosti klesl loni ve srovnání s rokem 2003 o téměř čtvrtinu na 2,9 milionu ukončených případů neschopnosti. Zároveň vzrostla průměrná délka pracovní neschopnosti o 4,8 dne na 36,4 dní, celkový počet prostonaných dnů se ale snížil o 12,5 procenta na 106 milionů dnů. Vyplývá to z údajů České správy sociálního zabezpečení.

I pro nevidomé
Česko má první bankomat pro nevidomé nebo slabozraké. Zpřístupnila jej Česká spořitelna ve spolupráci se společností NCR a Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých (SONS) ve své pobočce v Jugoslávské ulici v Praze. O podobných bankomatech uvažuje i Komerční banka, ČSOB a GE Money Bank.

Rádio na přání
Český rozhlas 6 zpřístupnil posluchačům internetový produkt „Rádio na přání“, který umožňuje uživatelům webových stránek na adrese www.rozhlas.cz/cro6/audio naprogramovat si své „vlastní rádio“. Momentálně „Rádio na přání“ obsahuje zejména pořady Českého rozhlasu 6, k nabídce se však postupně přidávají i další stanice Českého rozhlasu.

WT100

Milion pro Asii
Mimořádná aukce Konta Bariéry na pomoc lidem v jihovýchodní Asii (EURO 8/2005) vynesla 1,014 milionu korun. Ze 44 děl předních českých umělců našlo nového majitele 44 prací, nejdražším vydraženým exponátem bylo tavené sklo „Hlava“, Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové. Vyvolávací cena činila 45 tisíc korun a dílo se prodalo za 235 tisíc korun. Akryl na plátně „Krajina“ Milana Knížáka našel svého kupce za 160 tisíc.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).