Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

28. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Krátce

Nemocnice roku
Nezisková organizace HealthCare Institute vyhlásila minulý týden výsledky komplexního hodnotícího projektu Nemocnice roku 2008. Na základě kritérií spokojenosti pacientů a zaměstnanců a ekonomické situace nemocnic zvítězila Nemocnice Třinec, která získala od výrobce zdravotní techniky Linet polohovatelné lůžko Image v hodnotě 130 tisíc korun.

Dárky dětem
Společnost 3M věnuje více než dvaceti dětem z dětského domova v Milovicích dárky, které si samy vybraly, a přispěje jim na únorový pobyt na horách. Projekt odstartovaný v říjnu může podpořit každý, kdo si do konce roku zakoupí jakýkoli produkt značky Scotch.

CIF24

Bank Austria Literaris
Rakouská Bank Austria (součást skupiny UniCredit) udělila 20. listopadu sponzorskou cenu pro literární díla autorů z východní a jihovýchodní Evropy. O finanční prémii 100 tisíc eur se rozdělili vítězný slovenský autor Agda Bavi Pain se svým Koncem světa, druhý Srb Srđan Valjarević za dílo Komo a třetí Palmi Rancev z Bulharska s Malko kasmet za po-kasno (Trocha štěstí napotom). Zvláštní cenu za poezii získal slovenský básník Rudolf Jurolek za sbírku Život je možný.

  • Našli jste v článku chybu?