Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

26. 11. 2004
Autor: Euro.cz

Krátce

Nový závod
Výrobce plastových oken Čechoplast z Bučovic na Vyškovsku postavil nový závod za 150 milionů korun, který mu umožní až zdvojnásobit výrobní kapacitu. Firma letos utrží 390 milionů korun, zaměstnává asi 240 lidí a polovina její výroby směřuje do Francie.

Elektronizace na postupu
České podniky rozšiřují používání moderních platebních metod, vyplývá ze statistik ČSOB. Zatímco v červenci automatizované elektronické platby využívalo 20 procent klientů ČSOB z řad malých a středních podniků, v říjnu už jejich podíl dosáhl 30 procent.

CIF24

Chytré teplo
Technologická společnost Ness CEE představila nový systém pro fakturaci tepla ZIS eFATEP. Jde o modulární systém učený pro potřeby dodavatelů a distributorů tepla, kteří zajišťují dodávky prostřednictvím rozvodné sítě. Ness již implementuje software v teplárnách největší české teplárenské společnosti Dalkia Česká republika.

Nová modrá
Rakouský provozovatel čerpacích stanic, společnost ÖMV, začíná od pondělka prodávat v Česku palivo pod názvem AdBlue, které splňuje přísné evropské emisní limity EURO IV a V, vstupující v platnost v roce 2005 a 2008. Česko se tím stalo po Německu a Rakousku třetí evropskou zemí, kde bude tato směs nabízena.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).